'Er komt een kleine elektrische hatchback onder de Volkswagen ID.3'

'Er komt een kleine elektrische hatchback onder de Volkswagen ID.3'

Volkswagen werkt aan een kleine elektrische hatchback onder de populaire Volkswagen ID.3. Het model zou maatje Volkswagen Polo hebben en komt pas over drie jaar op de markt.

Volkswagen heeft het bestaan van de ID.1 of ID.2 nog niet bevestigd, maar bronnen binnen het autoconcern hebben aan Automotive News Europe verteld dat de compacte EV er zeker komt. Hij gaat naar verluidt rond de 20.000 euro kosten, waarmee Volkswagen dus de concurrentie aangaat met de nieuwe Fiat 500E. Volgens de insiders vervangt het ID-model de Volkswagen Up, maar is hij qua binnenruimte net zo groot als de Polo. De actieradius van de auto en de batterijgrootte zijn nog niet bekend.

Na het omvangrijke dieselgateschandaal is Volkswagen zich volledig gaan richten op de elektrificatie van zijn modellengamma. De Volkswagen ID.3 is de eerste loot aan de elektrische ID-stam. Dit jaar volgt nog de grotere Volkswagen ID.4 - een crossover - en voor 2021 staat de Volkswagen ID.5 op stapel: een coupé-suv. In de jaren daarna introduceert Volkswagen onder het ID-label onder meer een elektrische sedan (ook al doen sedans het op de markt niet meer goed) en een MPV (een nieuwe Volkswagen T1-bus). 

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties