Vernieuwde Tesla Model 3 heeft nog meer actieradius

Vernieuwde Tesla Model 3 heeft nog meer actieradius

Tesla heeft de Model 3 bijgeschaafd. De in 2017 geïntroduceerde elektrische sedan heeft een paar uiterlijke wijzigingen ondergaan, maar natuurlijk veel belangrijker zijn de veranderingen aan de aandrijflijn. En die resulteren in een Tesla Model 3 met nog meer bereik en nog meer snelheid. 

Om daar dus mee te beginnen: Tesla heeft nog maar actieradius uit de batterij van de Model 3 weten te wringen (en het zat qua range al goed). De Tesla Model 3 Standard Range Plus gaat van 409 naar 430 kilometer, de Long Range van 560 naar 580 kilometer, en de Performance van 530 naar 567 kilometer.

Tesla Model 3 Long Range en Performance nu sneller 

Daarbij zijn de laatste twee ook weer een stukje sneller geworden. De Tesla Model 3 Performance was al vliegensvlug, maar doet er nog een schepje bovenop. Hij gaat niet langer in 3,7 seconden naar 100 km/h, maar in 3,3 seconden (!). Het Long Range-model verbetert zijn sprinttijd van 4,6 naar 4,4 tellen.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Vernieuwde Tesla Model 3 heeft nog meer actieradius
Vernieuwde Tesla Model 3 heeft nog meer actieradius

Nieuwe lichtmetalen wielen en zwarte sierlijsten

Je kunt de opgefriste Tesla Model 3 herkennen aan een aantal uiterlijke zaken: de nieuwe lichtmetalen wielen en de zwarte lijsten rondom de ramen en richtingaanwijzers. In het interieur heeft Tesla vooral aan de middentunnel gesleuteld. Die is heel iets anders ingedeeld en afgewerkt met mooiere materialen.

Aan de vanafprijzen verandert Tesla niets

Aan de vanafprijzen van de Tesla Model 3 verandert niets overigens. De Model 3 Standard Range Plus begint bij 48.980 euro. Voor de Long Range en Performance moet je respectievelijk 58.980 en 64.580 euro betalen. En dan blijft het bij Tesla hopen dat je voor dat geld een stuur krijgt dat vast zit en een glazen panoramadak dat er niet af valt.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties