Autonieuws

0 tot 100 km/h in 2,1 s

Tesla Model S Plaid onthuld: 320 km/h en 840 km actieradius

Tijdens Tesla Battery Day heeft Elon Musk de indrukwekkende specificaties van de Model S Plaid onthuld. Dit nieuwe sportieve topmodel van de Model S-lijn heeft één doel in het leven: de Nürburgring-rondetijden van 's werelds snelste productie-auto's vermorzelen. 

Indrukwekkende Tesla Model S Plaid onthuld: 320 km/h en 840 km actieradius

De cijfers die Elon Musk belooft, zijn ronduit indrukwekkend. De Tesla Model S Plaid topsnelheid bedraagt 320 km/h en hij sprint in minder dan 2,1 seconden van 0 naar 100 km/h. In minder dan 2,1 seconden! Ik laat soms scheten die langer duren.

Tesla Model S Plaid actieradius: ruim 840 kilometer

De Tesla Model S Plaid wordt aangedreven door niet twee maar drie elektromotoren. In combinatie met een reusachtig accupakket waarvan we de capaciteit alleen maar kunnen raden (120 tot 140 kWh), komt de Model S Plaid-actieradius uit op ruim 840 kilometer. Fun fact: de huidige Model S Long Range heeft een bereik van ‘maar’ 610 kilometer.

De snelste Model S ooit komt pas eind 2021 op de markt, maar je kunt ‘m nu al bestellen voor 139.990 euro.

Bart Smakman
Door Bart Smakman

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zoeken

Merk- & modeldossiers