Autonieuws

Volkswagen Phaeton Lounge: 6,80 meter

Volkswagen Individual laat zien waartoe de speciale afdeling van VW in staat is. Men presenteert de Volkswagen Phaeton Lounge. De 6,80 meter lange limousine is voorzien van een overdaad aan luxe.

Volkswagen Individual is een speciale afdeling binnen het Volkswagen-concern. Naar wens kunnen zij alle wensen van de klant in vervulling laten gaan. Bovendien presenteert Individual met enige regelmaat een bijzonder model of een lijn met accessoires. Met de Volkswagen Phaeton Lounge laat deze afdeling zien waartoe ze in staat zijn.
 
Begrensd op 180 km/h
Voor het bouwen van de Phaeton Limousine waren maar liefst drie Phaetons nodig. Behoorlijk wat verstevigingen en extra plaatwerk zijn in de bijna 7 meter lange limo verwerkt. Dat brengt het nodige gewicht met zich mee. Reden genoeg voor Volkswagen om de 6.0 liter W12 in het vooronder te monteren. De 420 pk sterke motor brengt zijn vermogen over op alle vier de wielen. Volgens Volkswagen is dat uniek voor een limousine. Vol gas meerijden op de Autobahn zit er met de Phaeton Lounge niet in, de topsnelheid is begrensd op 180 km/h.
 
Overdaad aan luxe
Als inzittende van de Phaeton Lounge kun je genieten van de mooiste materialen en een hoge mate van comfort. In het interieur overheersen leer, hout en alcantara. Zelfs de vloer is voorzien van een prachtig stukje hout. Aan luxe is er totaal geen gebrek. De vier passagiers achterin zitten elk op een luxe lederen stoel die geheel elektrisch te verstellen is. Een koelkast, plaats voor champagneglazen en diverse opklapbare tafeltjes voorzien in alle behoeften. Geen zin om te praten of te werken? In het dak zijn twee 17 inch schermen gemonteerd waarop een DVD´tje is af te spelen. Even het licht dimmen en genieten van een goede film op weg naar huis.
 
Visitekaartje
Volkswagen laat weten dat de auto gebouwd is als conceptcar. De fabrikant wil het kunnen van haar Individual-afdeling tonen. Maar geïnteresseerden zullen ongetwijfeld terecht kunnen bij Volkswagen Individual om een Phaeton Lounge te bestellen.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Volkswagen Phaeton wederom uitgesteld

Autonieuws
> Artikel lezen

Radio-ontvangst van CD-kwaliteit in Volkswagens

Autonieuws
Radio-ontvangt van CD-kwaliteit in Volkswagens
> Artikel lezen

Volkswagen Phaeton houdt het voor gezien

Autonieuws
Volkswagen Phaeton houdt het eindelijk voor gezien
> Artikel lezen

VW kiest voor Up! op IAA en niet nieuwe Phaeton

Autonieuws
VW kiest voor Up! op IAA en niet nieuwe Phaeton
> Artikel lezen

‘Volkswagen Phaeton sterker uit de strijd’

Autonieuws
‘Volkswagen Phaeton sterker uit de strijd’
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.