Autonieuws

Hoge productiekansen Chevrolet T2X

Chevrolet presenteerde eerder dit jaar de T2X Concept. Een verder ontwikkelde versie van de T2X Concept wordt op de aanstaande Salon van Brussel gepresenteerd. De productiekansen zijn vrij groot.

Eerder dit jaar werd de T2X concept car tijdens de Seoel Motor Show in Korea voor het eerst aan de wereld getoond.  De T2X combineert de kenmerken van een compacte Sports Utility Vehicle met het aantrekkelijke design van een sportcoupé. Volgens Chevrolet geeft de T2X aan welke designrichting ze voor ogen hebben. Het is dan ook niet ondenkbaar dat een zeer nauw aan de T2X gerelateerde auto in de nabije toekomst in productie zal gaan.
 
Zeer sportieve SUV
De T2X is gebaseerd op het platform van de Chevrolet S3X showauto die op zijn beurt als basis dient voor de nieuwe Chevrolet Captiva. De S3X gaat vrijwel ongewijzigd als Captiva in productie en voor de T2X kan wel eens hetzelfde gelden. De T2X heeft een gedurfd en gespierd front met prismavormige koplampen. Het strakke maar sierlijke uiterlijk wordt gekenmerkt door een dynamisch lijn aan de zijkant die naar achteren toe omhoog oploopt. Dankzij een wielbasis van 2.707 mm, sportief uitgebouwde wielkasten vóór en 20 inch wielen die buiten de carrosserie van de concept car uitsteken, ziet de T2X er zeer atletisch uit. Het uiterlijke ontwerp wordt afgerond door een verwijderbaar glazen dakpaneel.
 
Interieur
In het interieur van de Chevrolet T2X is een mix van blauwe stoffen en oranje accenten te vinden die zorgt voor een moderne en strakke uitstraling, geheel in harmonie met het stijlvolle exterieur. De kwaliteit en detaillering van de concept car geven opnieuw blijk van de uitstekende reputatie die de onderneming op dat gebied geniet.

Gerelateerde artikelen

Porsche 911 GT3 RS 'vliegt' over de Ring in 6:56,4

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

Autonieuws
> Artikel lezen

Afrojack & co nemen eerste 'Nederlandse' Ford GT in ontvangst

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept lekt uit

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe gaaf! Iemand heeft een Porsche 917K als daily driver

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.