Coronaverlies: Renault heeft nog nooit zo diep in het rood gestaan

Coronaverlies: Renault heeft nog nooit zo diep in het rood gestaan

Eerder deze week berichtten we over Aston Martin, dat in het eerste half jaar een verlies van 250 miljoen euro heeft gedraaid. Maar dat is peanuts in vergelijking met de rode cijfers die Renault heeft geschreven. De Franse autogigant heeft in de eerste zes maanden van 2020 meer dan 7 miljard euro verloren.

Renault Groupe beslaat de merken Renault, Alpina, Dacia en Avtovaz (Lada). In de eerste zes maanden van dit jaar hebben die vier merken 1,26 miljoen auto's verkocht. Dat is 34,9 procent minder dan in dezelfde periode in 2019. De omzet daalde met 34,3 procent tot 18,4 miljard euro. Het verlies als gevolg van de coronacrisis schat Renault op zo'n 1,8 miljard euro. Dat het totale verlies uiteindelijk 7,3 miljard euro bedroeg, komt door een "negatieve bijdrage van 4,8 miljard euro van alliantiepartner Nissan", aldus Renault.

Begin 2021 presenteert Renault reorganisatieplan

De Franse fabrikant heeft sinds kort een nieuwe directeur: voormalig Seat-baas Luca de Meo. In een gesprek met investeerders kondigde hij aan dat hij begin 2021 een uitgebreid reorganisatieplan zal presenteren. Tot die tijd slaat Renault flink aan het bezuinigen. Dit jaar moet er voor 600 miljoen op kosten worden bespaard. Een lichtpuntje voor Renault zijn de autoverkopen, die sinds juni weer wat aantrekken.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Reorganisatie Renault-Nissan-Mitsubishi Alliantie

Eerder kondigde de Renault-Nissan-Mitsubishi Alliantie de arrestatie van topman Carlos Ghosn in Japan. Hij wordt verdacht van financiële wanpraktijken en werd maandenlang vastgehouden. Eind 2019 wist hij te ontsnappen naar Libanon.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties