Autonieuws

Nieuwe Toyota RAV4 vanaf € 28.750,-

Vanaf eind januari 2006 staat de compleet nieuwe Toyota RAV4 bij de dealers. De nieuwe RAV4 is leverbaar vanaf € 28.750,- en daarmee goedkoper dan zijn voorganger. De uitrusting is completer en er is een sterke dieselmotor leverbaar.

Op de IAA in Frankfurt presenteerde Toyota de compleet nieuwe RAV4. De compacte SUV van Toyota is flink gegroeid. De nieuwe RAV4 is 145 mm langer dan zijn voorganger (nu 4,40 meter lang). Dit levert ook een langere wielbasis op (+70 mm), wat natuurlijk ten goede komt aan het comfort van de passagiers. Ook in de breedte is de RAV4 gegroeid, die bedraagt nu namelijk 1,82 meter.
 
Motoren en uitrusting
Toyota levert de RAV4 in vier uitvoeringen te noemen; basis, Linea Terra, Linea Sol en Executive. Motorisch is er de keuze uit een 2.0 16V VVT-i (152 pk), een 2.2 D-4D (136 pk) en de krachtige 2.2 D-4D D-Cat Clean Power (177 pk). Het basismodel - de RAV4 2.0 16V - staat voor € 28.750,- in de prijslijsten. De goedkoopste diesel is de 2.2 D-4D Line Terra en kost € 34.750,-. Wie de behoefte heeft aan een krachtige motor kan kiezen voor de 177 pk sterke 2.2 D-4D die voor € 39.950,- wordt geleverd in combinatie met de luxe Linea Sol uitvoering. De Linea Sol is standaard voorzien van elektrische ramen vóór en achter, climate control, 6 CD-wisselaar, Hill-start Assist Control, zes speakers, elektrische verstelbare en verwarmbare spiegels.
 
Veiligheid
Toyota heeft (afhankelijk van de uitvoering) negen airbags gemonteerd in de RAV4. Uniek voor dit segment is de knie-airbag voor de bestuurder. Daarnaast monteert Toyota tweefasen frontairbags, side airbags en curtain airbags vóór en achter. De elektronische veiligheidssystemen heeft Toyota samengevoegd in VSC+. Bij dit systeem zijn de veiligheidsystemen zoals ABS, Traction Control, Vehicle Stability Control en elektrische stuurbekrachtiging (EPS) geintergreerd in één systeem.

Gerelateerde artikelen

Toyota verrast en verbaast met nieuwe RAV4

Autonieuws
> Artikel lezen

Toyota zet nieuwe RAV4 in de spotlights

Autonieuws
Toyota zet nieuwe RAV4 in de spotlights
> Artikel lezen

Toyota RAV4 Hybrid: schone caravantrekker

Autonieuws
Toyota RAV4 Hybrid: schone caravantrekker
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.