Autonieuws

De nieuwe Mitsubishi L200

Mitsubsihi presenteerde een paar maanden geleden de compleet nieuwe L200. De auto heeft een stoer voorkomen en is leverbaar in drie carrosserievarianten. In het voorjaar van 2006 staat de nieuwe Mitsubishi L200 bij de dealers.

Het succes van de SUV’s werkt ook door in het segment van de pick-ups. Nissan kwam met de Navara op basis van de Pathfinder en Toyota kwam onlangs met een geheel nieuwe Hilux. Een duidelijk zichtbare trend is het luxer worden van de pick-ups. Ook een aansprekender en vooral stoerdere vormgeving kenmerkt de moderne pick-ups. Ondanks dat zijn het nog steeds auto’s die het in het terrein erg goed doen en waar de praktische eigenschappen een belangrijke ontwikkelingsdoelstelling zijn. Mitsubishi presenteerde onlangs de geheel nieuwe L200. De auto zal in het tweede kwartaal van 2006 op de Nederlandse markt verschijnen.
 
Succesvolle voorganger
De voorganger van de L200 was voor Mitsubishi een regelrecht succesnummer. De L200 pick-up zorgde er niet alleen voor dat Mitsubishi Europees marktleider werd in het pick-up-segment, met de auto wist Mitsubishi in 2003 tevens de FIA Cross Country Rally World Cup te veroveren. Sinds 1988 zijn er maar liefst 700.000 exemplaren geëxporteerd vanuit de fabriek in Thailand, Mitsubishi Motors (Thailand) Co, Ltd. Ook de nieuwe L200 zal in deze fabriek worden geproduceerd.
 
Gebaseerd op het Dakar ontwerp
Tijdens de Dakar Rally 2005 was de nieuwe SUT al even te zien bij de zogenoemde ‘Evolutie Trucks’. De inspiratie voor het ontwerp van de nieuwe L200 is dan ook grotendeels afkomstig van het 2002 Pajero Evo 2+2 Concept en van de Pajero Evolution Racer. De nieuwe L200 heeft bijna dezelfde lijnen, dezelfde kenmerkende Mitsubishi ‘Mount Fuji’-grille en hetzelfde stoere voorkomen. Uitgaande van dit Dakar-thema startten de ontwerpers van Mitsubishi met een frisse blik het project. Het chassis werd een stoer stylingelement. Zodoende konden de ingenieurs een inzittendencompartiment creëren dat veel ruimte biedt.
 
Drie carrosserievarianten
Er komen drie carrosserievarianten van de L200: een Single Cab met één zitrij, een Club Cab met extra ruimte achter de zitrij en een Double Cab met vijf zitplaatsen en vier deuren. Naast het Easy Select 4WD systeem, bekend van de huidige L200, zijn de luxere uitvoeringen van de nieuwe L200 uitgerust met het Super Select 4WD-systeem van de Pajero. Daarnaast hebben de luxere varianten actieve stabiliteit- en tractiecontrole (MASC / MATC). Mitsubishi claimt een scherpe draaicirkel voor de L200.
 
Dieselmotor
De nieuwe Mitsubishi L200 wordt aangedreven door een krachtige, nieuw ontwikkelde 2.5 liter dieselmotor. Deze krachtbron is voorzien van directe injectie met common-railtechniek en voldoet aan de Euro4-emissienorm. Hij levert een vermogen van 136 pk. Dankzij het nieuw ontworpen chassis van gehydrovormd staal - de nieuwe - onafhankelijke voorwielophanging en de ‘ live axel’-achterwielophanging is hij zowel op de weg als in het terrein een prima rijdende auto.

Gerelateerde artikelen

Mitsubishi geeft prijzen Eclipse Cross af

Autonieuws
Mitsubishi geeft prijzen Eclipse Cross af
> Artikel lezen

Nog een ronde voor Mitsubishi Outlander PHEV

Autonieuws
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Mitsubishi stippelt toekomstvisie uit met e-Evolution Concept

Autonieuws
Mitsubishi stippelt toekomstvisie uit met Tokyo-concept
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.