Autonieuws

In Limburg het minst

In Friesland zijn ze het meest gehecht aan diesels

Diesels zitten in het verdomhoekje, maar niet in Friesland. Daar loopt een kwart van de auto’s nog op de ‘duivelsbrandstof’. In Limburg is dat niet meer dan 12 procent. De provincie Flevoland is koploper op elektro- en hybridegebied. Bijna 10 procent van het particuliere wagenpark heeft er een batterij.

In Friesland zijn ze het meest gehecht aan diesels

Independer onderzocht meer dan een miljoen door particulieren afgesloten autoverzekeringen en splitste ze uit naar brandstofsoort. Zoals gezegd loopt Flevoland voorop in de elektrificatie van het Nederlandse verkeer. Drenthe blijft ver achter. In de provincie van Ellert en Brammert is slechts 3,5 procent van de particuliere auto’s een elektrische of hybride.

Vier grote steden

Als we kijken naar de vier grote steden is Rotterdam het ‘minst groen’. Daar heeft 1,3 procent van de particuliere autobezitters een EV en minder dan 3 procent een hybride. In Amsterdam ligt dat op 3 en 6 procent respectievelijk. In die zin is het onderzoek op dit gebied weinig representatief, want de meeste elektrische auto’s en (plug-in) hybrides worden natuurlijk zakelijk gereden.

Bron: Independer

Bron: Independer

Bron: Independer

Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers