Autonieuws

Rasen, rasen, rasen auf der Autobahn!

Duitse Bondsraad is tegen: er komt geen limiet op de autobahn

Nein! Er komt geen snelheidslimiet op de Duitse autobahn. Althans, voorlopig niet. De Bondsraad heeft het voorstel voor een maximumsnelheid van 130 km/h met een fikse meerderheid verworpen. Op grote delen van de autobahn mag je al decennia zo hard als je wil.

Duitse Bondsraad is tegen: er komt geen limiet op de autobahn

Dat het voorstel werd verworpen is geen verrassing, overigens. Van tevoren was al bekend dat de meeste leden van de Bondsraad – waarin de zestien Duitse deelstaten zijn vertegenwoordigd – tegen een snelheidslimiet zouden stemmen.

Zwarte Piet-discussie

Je kunt de Duitse discussie over de maximumsnelheid bijna als agendanieuws op je kalender zetten: zo vaak komt het weer terug. Het onderwerp is misschien te vergelijken met onze Zwarte Piet-ophef. Veel Duitsers zien de limietloze autobahnen als een traditie waar niet aan getornd mag worden.

ADAC niet meer tegen

En toch is inmiddels bijna de helft van de Duitsers voor een maximumsnelheid. Vorige maand baarde de ADAC – het Duitse equivalent van de ANWB – opzien door zijn weerstand op te geven. De ADAC is niet vóór een limiet, maar ook niet tegen.

Milieu en veiligheid

De kritiek op de limietloze autobahn heeft aan de ene kant te maken met het milieu (de uitstoot zou lager worden van minder hard rijden) en aan de andere kant met de veiligheid. De Duitse politie pleit bijvoorbeeld voor een maximumsnelheid. Dit om de kans op ongelukken te verkleinen.

Remco Slump
Door Remco Slump

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers