Autonieuws

Meer Europees: de nieuwe Hyundai Santa Fe

Hyundai presenteert een compleet nieuwe Santa Fe. De succesvolle SUV van Hyundai wordt al in maart 2006 op de Europese markt verwacht. Hyundai heeft de nieuwe Santa Fe een Europees design gegeven.

De nieuwe Hyundai Santa Fe is voor het eerst in Korea is geïntroduceerd en wordt in januari 2006 op de North American International Auto Show in Detroit voor het eerst aan een groot publiek getoond. De Europese première van de Santa Fe is op Salon van Genève begin maart 2006. Direct daarna zijn de eerste modellen in de Nederlandse showrooms te bewonderen. Daarmee komt er een vervolg op de succesvolle carriere van zijn voorganger. Met wereldwijd ruim 1,1 miljoen registraties mag de Santa Fe zich een succesnummer noemen.
 
Ruimer en zevenpersoons
De nieuwe Santa Fe is duidelijk meer op de Europese markt gericht. Het vorige model was bijzonder vormgegeven. Je hield ervan of absoluut niet. Nu heeft Hyundai zich meer gericht op een strakke vormgeving. De nieuwe Santa Fe heeft een wielbasis van 2,70 m, acht centimeter langer dan zijn voorganger. De lengte is met 17,5 centimeter toegenomen. Het model is 5,5 centimeter breder en 5 centimeter hoger. Door de toegenomen afmetingen is het interieur ruimer geworden. Niet alleen is de hoofd- en beenruime toegenomen, de nieuwe Santa Fe is ook leverbaar met een derde zitrij, waardoor de nieuwe Koreaanse SUV toegankelijk is voor zeven personen. De derde zitrij kan overigens in twee delen in de wagenvloer worden weggeklapt, waardoor een volledig vlakke laadvloer ontstaat.
 
Twee motoren
De Santa Fe wordt in Nederland leverbaar met een 2.7i V6 benzinemotor en een 2.2 CRDi VGT dieselmotor. De 2.7i V6 krachtbron levert 189 pk. Het koppel bedraagt 248 Nm bij 4.000 toeren per minuut. De 2.2 liter sterke diesel levert 150 pk bij 6.000 toeren per minuut. Deze motor levert een trekkracht van 335 Nm bij 1.800 - 2.500 tpm. De benzineversie is zowel in 2WD, als in 4WD-variant leverbaar met een handgeschakelde 5-versnellingsbak. De vierwielaangedreven versie kan optioneel worden gekoppeld aan een automatische 4-traps transmissie. De diesel (standaard voorzien van roetfilter) is naar wens voorzien als 2WD of 4WD. Beiden versies zijn beschikbaar met een 5-traps automaat of een handgeschakelde 5-versnellingsbak.
 
Veiligheidsuitrusting
Standaard is de nieuwe Santa Fe voorzien van een uitgebreid veiligheidspakket. Naast airbags voor de bestuurder en de voorpassagier, is de Santa Fe voorzien van zijairbags en gordijnairbags die niet alleen de inzittenden op de eerste- en tweede zitrij, maar ook die op de derde zitrij beschermen. Verder heeft de Santa Fe ondermeer actieve hoofdsteunen en nieuw ontwikkelde 3-punts autogordels voor alle passagiers.

Gerelateerde artikelen

Basketbalteams zullen Hyundai Santa Fe XL omarmen

Spyshots
> Artikel lezen

Hyundai Santa Fe minimaal bijgepunt

Autonieuws
Hyundai Santa Fe facelift
> Artikel lezen

Kona-front voor volgende Hyundai Santa Fe

Spyshots
Kona-front voor volgende Hyundai Santa Fe
> Artikel lezen

Santa Fast is de treffende naam van deze maniakale Hyundai

Tuning & styling
Santa Fast is de treffende naam van deze maniakale Hyundai
> Artikel lezen

Nieuwe Hyundai Santa Fe wordt nóg groter

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.