Ford Mustang uit Bullitt verpulvert veilingrecord

Bullitt-Mustang verpulvert record

Afgelopen week kondigden we aan dat een dofgroene Ford Mustang GT uit 1968 wel eens een de duurste Mustang ooit zou kunnen worden. We hadden het bij het rechte eind. De gebutste, roestige pony car versloeg de tot dusver duurste Mustang ooit met een verschil van ruim anderhalf miljoen dollar.

Volgens Amerikaanse experts brengt een gemiddelde Ford Mustang GT Fastback uit 1968 in de VS zo'n 70.000 dollar (63.000 euro) op. Maar de groene Mustang die vorige week onder de hamer ging, was bepaald geen gemiddeld exemplaar. Ondanks het verre van ongeschonden uiterlijk.

Hollywood-ster

Unique selling point van de Mustang die veilinghuis Mecum onlangs aanbood, was natuurlijk dat hij een glansrol vervulde in de Hollywood-klassieker Bullitt. Samen met topacteur Steve McQueen. Een anonieme bieder vond de auto om die reden 3,7 miljoen dollar waard, oftewel zo'n 3,33 miljoen euro. Oftewel anderhalf miljoen dollar meer dan de vorige recordhouder onder de geveilde Fords Mustang opbracht. Dat was een Mustang Shelby GT500 uit 1967. Die ging in 2019 voor 2,2 miljoen dollar (1,98 miljoen euro) naar een nieuwe eigenaar. Ook toen was Mecum het veilinghuis dat de auto onder de hamer bracht.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.


3,3 miljoen euro winst op Bullitt-Mustang

Dat de vorige eigenaar, Sean Kiernan, wel blij was met het bod, laat zich raden. Maar volgens hem 'had dat niet zoveel met geld te maken': "Het ging ons erom dat we het record zouden verbreken, en dat is gelukt!" Aldus de ex-eigenaar. Maar hoewel het hem dus niet om de centen was te doen, kunnen we ons voorstellen dat de champagne in huize Kiernan rijkelijk heeft gevloeid. Zeker gezien de schamele 3500 dollar (3150 euro) die de inmiddels overleden vader van Sean in 1974 voor de Bullitt-Mustang had betaald ... Dat is toch een winstje van 3.329.850 euro.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Bullitt-Mustang verpulvert record
Bullitt-Mustang verpulvert record
Bullitt-Mustang verpulvert record
Bullitt-Mustang verpulvert record
Gert Wegman
Door Gert Wegman

Speelt al zijn leven lang met auto’s en taal, en wordt daar sinds 1989 nog voor betaald ook. Werkte ooit voor de industrie, maar is in 2002 ‘overgelopen’ naar de media. Dol op turbo’s, eigenzinnige auto’s en klassiek motorgegrom, gefascineerd door de stille kracht van EV’s. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties