Goed nieuws: er zijn nog Tesla’s met 4 procent bijtelling

Goed nieuws: er zijn nog Tesla’s met 4 procent bijtelling

In 2020 gaat de bijtelling voor elektrische auto’s omhoog en bij Tesla Nederland zullen ze ‘m wel knijpen. Op de pagina ‘Snel leverbaar’ in de Tesla-webshop, zie je welke auto’s je op de valreep kunt leasen voor het lage bijtellingstarief.

Op het moment van schrijven zijn er 4 exemplaren van de Tesla Model S (rijtest) op voorraad en een heleboel Tesla's Model X. De Tesla Model 3 was pasgeleden nog beschikbaar, maar nu niet meer. Oh wacht, nu staan er plotseling weer 6 stuks van de Tesla Model 3 Long Range op. Je ziet het: als je een Model 3 wilt bemachtigen, moet je de Snel leverbaar-pagina regelmatig checken en snel toeslaan.

Bijtelling van 4 naar 8 procent

Dankzij de huidige 4 procent bijtelling is de Model 3 een daverend succes, maar over twee weken gaat de bijtelling naar 8 procent. De lat gaat ook omlaag van 50.000 naar 45.000 euro. Over het resteren bedrag betaal je de gebruikelijke 22 procent. 

Tesla Model 3 leasen

We hebben een verzoek voor alle zakelijke rijders die op de valreep nog een Tesla Model 3 leasen: wees er alsjeblieft zuinig op. Wij spreken voor de particulieren die over vijf jaar, als jullie leasecontracten verlopen, deze auto’s tweedehands gaan kopen.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Bart Smakman
Door Bart Smakman

Test graag elektrische auto's omdat ze zo soepel rijden en er veel valt te ontdekken. Wat is bijvoorbeeld de actieradius in de praktijk en hoe verloopt het snelladen? Vindt dat elke auto stoelverwarming moet hebben, want er bestaat geen groter genot. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties