Autonieuws

Fietser van de sokken

Radio 538-dj livestreamt roekeloos rijgedag, wordt meteen geschorst

Daniël Lippens mag voor onbepaalde tijd zijn avondprogramma op Radio 538 niet meer presenteren. Hij is geschorst voor het aanrijden van een fietser en het bijna veroorzaken van twee ongelukken. De 30-jarige presentator was aan het livestreamen tijdens het autorijden.

Radio 538-dj livestreamt roekeloos rijgedag, wordt meteen geschorst

Bekijk de video hieronder. Eerst rijdt Lippens bijna een fietser van de sokken, daarna stopt hij net op tijd voor een voetganger en even later raakt hij met de spiegel van zijn auto een fietser, die onderuit gaat. “Radio 538 neemt dit heel serieus”, zei een woordvoerder gisteren tegen De Telegraaf. “We hebben Daniël direct aangesproken op zijn roekeloze rijgedrag en op het gebruik van Twitch [een livestreamplatform – red.] tijdens het rijden.”

Zat gewoon fout

Lippens presenteert doordeweeks een avondprogramma van 22.00 tot 01.00, maar is nu voor een onbepaalde tijd geschorst. Hij zegt die tijd te gaan benutten om een podcastserie te maken over verkeersveiligheid. Tegen De Telegraaf zei Lippens: “Toen ik het terugzag, wist ik dat ik hartstikke fout zat. Ik dat dit sowieso niet meer doen. Ja, als passagier misschien, maar niet meer op deze manier. Sorry voor de mensen tegen wie ik zo heb gereageerd. Ik zat gewoon fout.”

Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers