Autonieuws

Audi Le Mans Quattro als R8 in productie

Audi heeft de knoop doorgehakt en gaat de Le Mans Quattro in productie nemen. Het model zal de naam R8 gaan dragen en wordt aangedreven door een 610 pk sterke V10. De R8 sprint in slechts 3,7 seconden naar 100 km/h.

De Le Mans Quattro stond als blikvanger op de IAA Frankfurt in 2003. De conceptcar heeft zijn naam te danken aan het grote succes van Audi in de 24 uurs-race van Le Mans. Een deel van de techniek - waaronder de motor - deelt de Le Mans Quattro met de Le Mans auto van Audi. De conceptcar krijgt een vervolg. Audi heeft officieel bekend gemaakt de auto in productie te nemen onder de naam R8.
 
Ontwikkeling in volle gang
Eind 2006 zal de R8 in productie gaan. De verkoop begint in het voorjaar van 2007 en de presentatie van het productiemodel wordt verwacht op de Autosalon van Parijs in 2006. Audi investeert maar liefst 28 miljoen euro in de productielijn van de R8. De ontwikkeling van de R8 is op dit moment in volle gang. Audi wordt hierbij geassisteerd door haar dochteronderneming Quattro GmbH.
 
Enzo en Carrera GT opgepast!
De conceptcar Le Mans Quattro wordt aangedreven door een V10 biturbo FSI middenmotor. De motor ontwikkelt een vermogen van 610 pk. Het koppel van 750 Nm is beschikbaar tussen 1.750 en 5.800 toeren per minuut. Het vermogen wordt overgebracht op alle vier de wielen. Nul naar honderd doet de Le Mans Quattro is slechts 3,7 seconden. De topsnelheid zal rond de 300 km/h liggen. De specificaties van de R8 zijn uiteraard nog niet bekend maar zullen dicht bij die van de Le Mans Quattro liggen. Daarmee heeft Audi vanaf begin 2007 een concurrent voor de Ferrari Enzo en Porsche Carrera GT in huis.

Gerelateerde artikelen

Geen opvolger, wel nog een facelift voor Audi R8

Spyshots
> Artikel lezen

Avontuur elektrische Audi R8 e-tron al weer voorbij

Autonieuws
Avontuur elektrische Audi R8 e-tron al weer over
> Artikel lezen

Audi presenteert R8 V10 RWS mét achterwielaandrijving

Autonieuws
Audi presenteert R8 met achterwielaandrijving
> Artikel lezen

Audi R8 Audi Sport Edition: durf jij?

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts

Autonieuws
Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts
> Artikel lezen

'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'

Autonieuws
'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.