Autonieuws

Geen gedwongen ontslagen

Audi schrapt 9500 banen om elektro-offensief te kunnen bekostigen

Audi gaat in de komende vijf jaar 9500 banen schrappen, wat neerkomt op 11 procent van het totale personeelsbestand. De reorganisatie moet voor een besparing van ongeveer 6 miljard euro zorgen. Dat geld heeft het merk nodig om de overgang naar elektrische mobiliteit te bekostigen.

Audi schrapt 9500 banen om elektro-offensief te kunnen bekostigen

Er volgen geen gedwongen ontslagen, aldus Audi. Oudere werknemers wordt vervroegd pensioen aangeboden en een aantal tijdelijke contracten wordt niet verlengd. Audi heeft ook gezegd dat er 2000 banen bijkomen, vooral op het gebied van elektrische mobiliteit en digitalisatie. Werknemers met een vast contract in Ingolstadt en Neckarsulm hebben een baangarantie gekregen tot 2029. 

Miljardeninvesteringen

Autofabrikanten hebben het moeilijk. Niet alleen door de teruglopende markt, maar ook door de overgang naar elektrische auto’s, waarvoor miljarden euro’s aan investeringen nodig zijn. Audi wil in 2025 twintig volledig elektrische modellen op de markt hebben. Net als het merk met de ringen heeft ook Daimler aangekondigd banen te schrappen en in de kosten te snijden.

Remco Slump
Door Remco Slump

Mis geen belangrijk Audi-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Zoeken

Merk- & modeldossiers