Autonieuws

Pas vooral op in Rotterdam!

Top 5 steden met het meeste autovandalisme

Welke stad is het meest onveilig voor je auto? Independer heeft dit voor je op een rijtje gezet. Vooral in de Randstad worden auto's beschadigd. Benieuwd hoeveel gevallen van autovandalisme er in jouw gemeente zijn? Bekijk het dossier Autoverzekering: vandalisme.Top 5 steden met het meeste autovandalisme

In 2018 werden dagelijks 89 gevallen van autovandalisme gemeld. Dit betekent dat er elk kwartier een auto met opzet wordt beschadigd. Ben je niet allrisk verzekerd? Dan kan dit duur voor je uitpakken. Hoe groot de kans is dat je auto slachtoffer wordt van vandalisme, verschilt per stad in Nederland.

Top 5 onveilige steden voor je auto

  1. Rotterdam (1.695)
  2. Amsterdam (1.665)
  3. Den Haag (1.260)
  4. Utrecht (785)
  5. Eindhoven (680)

Wil je weten hoeveel gevallen van autovandalisme er in jouw gemeente zijn, bekijk dan het dossier Autoverzekering: vandalisme.

Bron: Independer

Alleen met allriskdekking verzekerd

Je krijgt alleen een vergoeding bij vandalisme-schade als je een allriskdekking hebt van je autoverzekering. Bij bepaalde voorwaarden is de schade bij een beperkt casco verzekering ook gedekt. Maar het is niet altijd gunstig om de schade te claimen. Bij het claimen trekt de verzekeraar vaak vijf schadevrije jaren in en dat kan een behoorlijk invloed hebben op de premie. Lees hier meer over het wel of niet claimen van autoschade.Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers