Autonieuws

Gepantserde Mercedes S 600 Guard

In onze geweldadige wereld neemt de vraag naar gepantserde auto´s steeds meer toe. Mercedes presenteert de S 600 Guard. Deze S-klasse is voorzien van een B6/B7 protectielevel waarmee het hoogst haalbare voor een auto is bereikt.

De vraag naar gepantserde auto´s wordt steeds groter. Niet alleen criminele maffiabazen en drugsbaronnen, maar ook politici en zelfs directeuren van grote ondernemingen schaffen een zwaar beveiligde auto aan. Diverse autofabrikanten waaronder Audi, BMW en Mercedes spelen daarop in en leveren af-fabriek een gepantserd voertuig. Bij Mercedes is de S 600 Guard, gebaseerd op de nieuwe S-klasse, hun meest recente aanwinst.
 
Op de productielijn
Met de S 600 Guard vervolgt Mercedes een traditie die al ruim 80 jaar geleden is ingezet. De Duitse autofabrikant levert al vanaf de beginperiode auto´s met speciale beschermingsvoorzieningen. Om die reden ook heeft Mercedes een enorme ervaring opgebouwd als het gaat om gepantserde auto´s. De S 600 Guard wordt gebouwd in dezelfde fabriek als elke andere S-klasse. Mercedes monteert tijdens de productie alle bepantsering in de deuren, achterkant, zijpanelen, dak en motorkap. Hierdoor hoeft men de auto niet meer achteraf uit elkaar te halen. Bovendien zijn er plekken waar je achteraf niet meer bij kunt. Deze worden dankzij het geïntegreerde productieproces nu ook bepantserd.
 
B6/B7-protectie
De S 600 Guard is gebouwd volgens de specificaties van een B6/B7 voertuig. Deze specificatie is het hoogst haalbare protectielevel voor een auto. Als passagier van deze S-klasse hoef je dan ook niet bang te zijn voor kogels, granaten en andere explosieven. Aan de buitenkant kun je echter niet zien dat deze S 600 is voorzien van een Guard-protectie.
 
V12
Om snel te kunnen ontsnappen aan gevaarlijke situaties en om het hoge extra gewicht toch snel mee te kunnen sleuren levert Mercedes de bepantserde auto alleen als S 600. De 12-cilinder biturbo motor levert een vermogen van 517 pk en is daarmee in staat vele achtervolgers af te schudden.

Gerelateerde artikelen

Prijzen voor opgewaardeerde Mercedes S-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Benz S-klasse verder verfijnd

Autonieuws
> Artikel lezen

Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn

Autonieuws
Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn
> Artikel lezen

Mercedes maakt beginnetje met nieuwe S-klasse

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes Ditigal Light-koplamp projecteert nog net geen smileys

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.