CDA: 'Gebruik Rijkswaterstaat-camera's om verkeershufters te pakken'

CDA: 'Gebruik Rijkswaterstaat-camera's om verkeershufters te pakken'

De camera's van Rijkswaterstaat moeten worden ingezet om asociaal rijgedrag aan te pakken. Regeringspartij CDA wil de wet zodanig aanpassen dat op basis van de camerabeelden boetes kunnen worden uitgedeeld.

Momenteel zijn de camera's er alleen om bijvoorbeeld verkeersdrukte te registreren. Het CDA wil ze echter ook gaan gebruiken om automobilisten te beboeten voor bumperkleven of het negeren van een rood kruis. Op termijn moeten 'slimme' camera's zelfs bellende bestuurders kunnen betrappen.

Pakkans moet omhoog

Volgens het CDA moet de pakkans flink omhoog, anders blijft hufterig gedrag in het verkeer te vaak onbestraft. Afgelopen maart meldde de politie dat het aantal verkeersruzies in zes jaar tijd meer dan verdubbeld is naar 6400.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Gevaarlijke situaties

In meer dan de helft van de gevallen ontstaat een gevaarlijke situatie op de weg, bijvoorbeeld doordat automobilisten abrupt remmen of elkaar proberen af te snijden. Ook gebeurt het met enige regelmaat dat een verkeersconflict uitmondt in een vechtpartij.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties