Autonieuws

Elektrische auto Dyson

Er komt toch geen elektrische auto van stofzuigerfabrikant Dyson! Dit is waarom

Stofzuigerfabrikant Dyson stopt met de ontwikkeling van zijn volledig elektrische auto. Het bedrijf ziet geen manier meer om er geld mee te verdienen en heeft geprobeerd het project te verkopen aan een andere partij. Dat is niet gelukt, dus gaat nu de stekker eruit.

Er komt toch geen elektrische auto van stofzuigerfabrikant Dyson! Dit is waarom

Directeur en oprichter James Dyson heeft de sluiting van het project in een e-mail aan zijn personeel bekendgemaakt. Volgens TheVerge.com – dat de e-mail in handen kreeg – gaat Dyson wel door met de ontwikkeling van een solid-state batterij.

"Het automotive team heeft een fantastische auto ontwikkeld", schrijft James Dyson. "Helaas zien we geen manier meer om hem voor ons commercieel interessant te maken, ook al hebben we dat ontzettend hard geprobeerd."

Miljardeninvestering

Dyson zou zijn eerste elektrische auto in 2020 lanceren. Vorig jaar maakte de Britse fabrikant echter bekend dat die deadline niet gehaald kon worden. De naamloze EV werd uitgesteld naar 2021. Hij zou worden geproduceerd in Singapore.

Bij Dyson werkten bijna zeshonderd mensen aan de elektrische auto. Voor het grootste deel daarvan wordt een andere functie binnen het bedrijf gezocht. Dyson heeft in de afgelopen jaren miljarden in de ontwikkeling van zijn EV gestoken.

Redactie
Door Redactie

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zoeken

Merk- & modeldossiers