Autonieuws

Licht gewijzigde Opel Meriva

Zoals wij in de rubriek spyshots enkele weken geleden aan aankondigden ondergaat de Opel Meriva een lichte facelift. Met een vernieuwd design, nieuwe motoren en een uitgebreide reeks technologische voorzieningen gaat de Meriva 2006 in.

Het design van de vernieuwde Meriva werd gewijzigd aan de voor- en achterzijde. De wijzigingen zijn subtiel, maar doen de Meriva zeker goed en aansluiten bij de nieuwe modellijn van Opel. De voorzijde wordt opgefrist door een nieuwe bumper met centrale luchtinlaat en geïntegreerde mistlampen. De nieuwe chromen grille en aan de achterzijde een chromen strip en donker getinte achterlichten completeren de facelift. Overige wijzigingen betreffen twee nieuwe exterieurkleuren en nieuwe designs lichtmetalen velgen. Binnenin de Meriva zien we nieuwe bekledingsstoffen en nieuwe decorstrips op het dashboard en de deurpanelen.
 
Twee nieuwe motoren voor de Meriva
Het bestaande motorengamma wordt aangevuld met de 1.3 CDTi en de 1.6 Twinport. De 1.3 CDTi is voorzien van commonrail injectie en levert 75 pk. Deze moderne dieselmotor is onder meer bekend uit de Opel Astra. In de Meriva is de motor goed voor een topsnelheid van 157 km/h en een verbruik van 1 op 20. De tweede nieuwe motor voor de Meriva is de genoemde 1.6 liter Twinport. Deze motor wordt ook geleverd in de Astra en Zafira en is goed voor 105 pk. Een topsnelheid van 181 km/h en een verbruik van 6,7 liter op 100 km kenmerken deze motor.
 
Nieuwe opties
Een nieuwe optie voor de vernieuwde Meriva is de telefoonvoorbereiding met voice control en Bluetooth-funtionaliteit. De achterklepontgrendeling is voortaan voorzien van een elektronische ontgrendeling en er is optioneel een ‘Welcome’-pack leverbaar. Dit pakket omvat onder meer ‘structure’-velgen, telefoonvoorbereiding en bij ontgrendeling van de portieren (via de afstandbediening op de sleutel) gaan de koplampen, achterlichten, interieurverlichting en de verlichting van het instrumentenpaneel branden.
 
Leverbaar
De vernieuwde Opel Meriva is per direct leverbaar bij de Opel-dealers.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe instap-diesel voor Opel Meriva

Autonieuws
Nieuwe diesel-instapmotor voor Opel Meriva
> Artikel lezen

Opel heeft wilde plannen met nieuwe Meriva

Spyshots
Opel Meriva
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Meriva neemt afstand van MPV

Spyshots
Nieuwe Opel Meriva neemt afstand van MPV
> Artikel lezen

Opel voorziet gefacelifte Meriva van prijslabel

Autonieuws
Opel voorziet gefacelifte Meriva van prijslabel
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.