Autonieuws

High-performance SUV: Volkswagen Touareg R GT

Hij is geschikt voor het circuit, voorzien van een dikke bodykit en 22 inch lichtmetalen wielen. Deze Volkswagen Touareg R GT kan met zijn 500 pk sterke V6 de concurrentie met de Porsche Cayenne aan.

Als basis is een doorsnee Touareg V6 met zestraps automaat genomen. Na een bezoek aan de garage van tuner HPA en de galerie van Volkswagen Individual is deze Touareg veranderd in de Touareg R GT. Onder de motorkap ligt een 500 pk sterke 3.2 liter zescilinder. Het vermogen wordt middels een zestraps automaat overgebracht op alle vier de wielen. Het onderstel werd aangepast door de montage van een veringskit van KW. Het remsysteem is afkomstig van Brembo en moet zorgen voor voldoende vertragende werking. Helaas zijn er geen prestaties bekend van deze Touareg. Als we de Touareg vergelijken met de Porsche Cayenne Turbo (0-100 km/h in 5,6 seconden) kan geconcludeerd worden dat de Touareg R GT in minder dan 5 seconden naar 100 km/h sprint. Een topsnelheid van dik 260 km/h moet volgens ons geen probleem zijn.
 
Bodykit van Volkswagen Individual
Voor de looks heeft Volkswagen besloten een bestaand pakket te nemen. Het sportpakket van Volkswagen Individual is bekend van de Touareg W12 Sport. De dikke wielkasten en sportieve voor- en achterbumper zijn licht aangepast maar de verschillen zijn minimaal. Indrukwekkend zijn de 22 inch lichtmetalen wielen afgewerkt in twee kleuren. De ramen zijn donker getint en zorgen behalve voor een mooie look ook voor veel privacy in het interieur.
 
Lederen interieur
Binnenin de Touareg R GT heeft Volkswagen twee sportstoelen gemonteerd. Het dashboard is met aluminium aangekleed. De stoelen en ook de achterbank zijn bekleed met zwart leer. Een iPod uitgevoerd in zwart en een Sony PSP zorgen voor multimediaplezier voor de inzittenden.

Gerelateerde artikelen

Bekijk de nieuwe Volkswagen Touareg van alle kanten

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Touareg naakt gespot

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Touareg gepresenteerd

Autonieuws
Nieuwe Volkswagen Touareg gepresenteerd
> Artikel lezen

Minstens 80 mille voor nieuwe Volkswagen Touareg

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer details over nieuwe Volkswagen Touareg

Autonieuws
> Artikel lezen

En de nieuwe Volkswagen Touareg wordt onthuld op…

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.