Porsche 911 Carrera: na 2 volgt 4

Porsche 911 Carrera: na 2 volgt 4

Kort geleden werd de nieuwe Porsche 911 Carrera onthuld, als instapper van de 992-reeks. Je kon het op je vingers uittellen dat de Carrera 4 met vierwielaandrijving niet lang op zich zou laten wachten ...

Op de IAA 2019 richten bezoekers van de Porsche-stand hun ogen natuurlijk massaal op de elektrische Taycan. Maar het Duitse sportwagenmerk heeft ook ander nieuws meegenomen naar Frankfurt: zoals de Carrera 4.

In de schaduw van de Taycan

Onlangs toonde Porsche al de nieuwe 911 Carrera, die wordt aangedreven door een 385 pk sterke variant van de welbekende dubbel geblazen drieliter zescilinder boxermotor. Sinds de 964 uit 1989 leert de geschiedenis dat er spoedig na de Carrera-versie met achterwielaandrijving, ook een vierwielaangedreven Carrera 4 komt. In de schaduw die de spectaculaire Taycan voor zich uit werpt, staat de nieuwe Carrera 4 nu op de IAA ergens half in de coulissen van de Porsche-stand weggedrukt.

Snel instappen: in 4,2 s naar de honderd

De Carrera 4 komt er als coupé en als cabriolet. De prijzen zijn nog niet bekend gemaakt, maar Porsche kennende zullen die spoedig volgen. Ook al heeft de auto 'maar' 385 pk, met de prestaties is helemaal niks mis. De Carrera 4 accelereert in 4,2 seconden naar 100 km/h (Cabriolet: 4,4 seconden) en bestel je de auto met het optionele Sport Chrono pakket, dan snoept de auto daar nog twee tiende tel vanaf. De topsnelheid van de 992 Carrera 4 Coupé bedraagt 291 km/h, de Cabriolet houdt het bij 289 km/h voor gezien.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Porsche 911 Carrera: na 2 volgt 4
Porsche 911 Carrera: na 2 volgt 4
Porsche 911 Carrera: na 2 volgt 4
Igor Stuifzand
Door Igor Stuifzand

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties