Wiesmann komt terug, nog in 2019 .... en weer met hulp van BMW

Wiesmann komt terug, nog in 2019 .... en weer met hulp van BMW

We geven toe dat we Wiesmann een klein beetje waren vergeten, maar het Duitse sportwagenmerk komt terug. Nog in 2019. En weer met hulp van BMW.

In 1988 richtten de broers Martin en Friedhelm Wiesmann een nieuw automerk op. Wiesmann groeide uit tot een verfijnd sportwagenmerk, maar ging zes jaar geleden failliet. Het merk kreeg een nieuwe eigenaar, Roheen Berry, en komt nu eindelijk met een nieuwe Wiesmann. De sportwagen krijgt motoren van BMW M GmbH. Dat is al een traditie sinds de eerste in serie geproduceerde Wiesmann in 1993 verscheen, de Wiesmann MF30.

V8 van de BMW M5

We moeten het voorlopig nog doen met deze teaserfoto, maar toch kun je daar al wat uit afleiden. De nieuwe Wiesmann heeft een lange motorkap en een ver naar achteren geplaatst passagiersgedeelte. De ovale grille, typisch voor Wiesmann, ontbreekt niet. Wat de uitverkoren motor wordt, weten we al: een V8 van M GmbH, de 'huistuner' van BMW. Het gaat waarschijnlijk om de V8 die ook dienstdoet in de BMW M5 (F90), een 4,4-liter motor met 600 pk en 750 Nm.

Een coupé of een cabrio?

Eén belangrijk element zien we nog niet: of de nieuwe Wiesmann een coupé of een cabrio wordt. Sowieso zijn we nog een heel klein beetje van 'eerst zien, dan geloven', want Wiesmann kondigde al vaker een comeback aan. In 2016 zou het merk ook al met een nieuw model komen. Zou het nu dan wel lukken? We hopen het!

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Wiesmann komt terug, nog in 2019 .... en weer met hulp van BMW
Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties