Autonieuws

Donkervoort D8 GTO

Er is er een jarig, hoera, hoera! Dat kun je wel zien, dat is Joop Donkervoort

Joop Donkervoort viert zijn zeventigste verjaardag, dus geeft hij zichzelf 11,5 miljoen euro cadeau. Tenminste, als Donkervoort zeventig exemplaren van de 163.636,36 euro kostende D8 GTO-JD70 weet te verkopen.

Er is er een jarig, hoera, hoera! Dat kun je wel zien, dat is Joop Donkervoort

Volgens Donkervoort heeft het verjaardagsmodel een opgewaardeerde versie van de bekende 2,5-liter vijfcilinder turbomotor aan boord. Hoeveel vermogen de krachtbron levert, wordt niet vermeld, maar in de D8 GTO-40 is het Audi-blok al goed voor 380 pk en 500 Nm. En aangezien de D8 GTO-JD70 minder dan 700 kilogram weegt, wil dat wel van z'n plek. Denk aan een 0 naar 100 km/h-sprint in zo'n 2,7 seconden en een topsnelheid van ruim 280 km/h. Klanten kunnen de jubileum-Donkervoort nu al reserveren. Levering zal plaatsvinden in 2020 en 2021.

Lotus Seven

Donkervoort werd in 1978 opgericht door Joop Donkervoort. In de schuur achter zijn huis bouwde hij verbeterde versies van de Lotus Seven, die door de jaren heen meer van het origineel begonnen af te wijken. De D8 GTO – dat momenteel het enig leverbare model is – debuteerde in 2012 en was bijna volledig nieuw. Vijf jaar eerder had Donkervoort de D8 GT geïntroduceerd, de allereerste coupé van het merk. De fabriek staat in Lelystad, langs de rijksweg A6. Een tweede vestiging werd in 2014 geopend in de Classic Remise in Düsseldorf.

Redactie
Door Redactie
Er is er een jarig, hoera, hoera! Dat kun je wel zien, dat is Joop Donkervoort

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zoeken

Merk- & modeldossiers