Autonieuws

425 pk sterke Chrysler 300C SRT-8 leverbaar

In het voorjaar van 2006 begint de levering van de Chrysler 300C SRT-8. Deze exclusieve uitvoering heeft een 6.1 liter HEMI V8 met 425 pk. Hij is op speciale bestelling leverbaar voor een prijs van € 81.900,-.

De Chrysler 300C SRT-8 is niet alleen het topmodel van de 300C–reeks, het is ook de sterkste en snelste Chrysler ooit. De cilinders van de V8 zijn opgeboord tot 6.1 liter, de compressie in de motor verhoogd, de cilinderkop geheel vernieuwd en het toerental van de motor opgeschroefd. Behalve dat zijn de in- en uitlaatpoorten van de cilinders opgeboord. Dit alles heeft z´n vruchten afgeworpen in de vorm van een vermogenstoename van 85 pk tot 425 pk en een indrukwekkend koppel van maximaal 569 Nm. In cijfers betekent dat een acceleratie van 0-100 km/h in slechts 5 seconden.
 
Krachtig design
De 300C SRT-8 is te herkennen aan details die zowel vorm als functie dienen. Zo maken de 20 inch lichtmetalen wielen de montage van extra krachtige (Brembo) remmen mogelijk en de subtiele achterspoiler zorgt voor extra druk (+39%) op de achteras. Tevens zijn de voor- en achterbumper licht aangepast.
 
Interieur
Het interieur is sportief-functioneel met onder andere leren sportstoelen, een geheugenfunctie voor de stand van de pedalen en een snelheidsmeter met een aanduiding tot 300 km/h. Sportief staat bij Chrysler echter nooit voor Spartaans en daarom zijn een Boston Acoustics audiosysteem met CD-wisselaar, een dual-zone airconditioning en elektrisch verstelbare en verwamde voorstoelen (inclusief geheugenfunctie) standaard.
 
Op speciale bestelling
De snelste Chrysler ooit wordt vanaf voorjaar 2006 alleen op speciale bestelling geleverd. De consumentenprijs is vastgesteld op € 81.900 inclusief BTW en BPM.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Chrysler 300C wederom een echte karakterbak

Spyshots
Nieuwe Chrysler 300C wederom een echte karakterbak
> Artikel lezen

Chrysler viert terugkomst Chinese markt met 300 Ruyi

Autonieuws
Chrysler viert terugkomst Chinese markt met 300 Ruyi
> Artikel lezen

Nog sterker: de nieuwe Chrysler 300 SRT8

Autonieuws
Nog sterker: de nieuwe Chrysler 300 SRT8
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.