Autonieuws

BMW M3 en M4

Keuzestress: BMW M3 en M4 komen in meerdere sterktes

De volgende BMW M3 / M4 komt er in twee basisuitvoeringen: met 480 en 510 pk. Dat heeft Markus Flasch, directeur van BMW's M-divisie, bevestigd. Voor de aandrijving van de nieuwe sportwagen zorgt de nieuwe S58-motor uit de X3 M / X4 M.

Keuzestress: BMW M3 en M4 komen in meerdere sterktes

BMW neemt daarmee de strategie van Mercedes-AMG over. Dat levert al enige tijd een standaarduitvoering van de C 63 en een krachtigere S-variant. Die laatste levert 510 pk, net als de aankomende M3 / M4 Competition.

Ook met een handbak

Standaard zal de BMW worden uitgerust met een automaat en achterwielaandrijving, maar volgens Flasch komen er ook versies met het vierwielaandrijvingssysteem van de M5. Daarbij introduceert BMW een pure M3 / M4 met 450 pk, een handbak, achterwielaandrijving en een lager gewicht.

M4 Gran Coupé

Op termijn komen er ook nog een CS met 530 pk en een CSL met 550 pk. Een M3 Touring was er al nooit (althans, niet in productievorm) en daar komt bij de zesde generatie M3 geen verandering in. Wel lanceert BMW voor het eerst een M4 Gran Coupé. De nieuwe M3 / M4 debuteert in september.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Keuzestress: BMW M3 en M4 komen in meerdere sterktes

Zoeken

Merk- & modeldossiers