Autonieuws

Prijzen nieuwe Lexus IS bekend

Eind november staat de Lexus IS bij de Nederlandse Lexus-dealers. De IS 250 bijt het spits af en wordt begin 2006 bijgestaan door de eerste Lexus met dieselmotor; de IS 220d. Prijzen beginnen bij € 37.990,-.

In maart presenteerde Lexus de compleet nieuwe IS op de Autosalon van Genève. De nieuwe IS is ontworpen volgens de L-finesse designfilosofie van Lexus en wordt gekenmerkt door een krachtige en sportieve vormgeving. In alles is de IS flink gegroeid; hij is 9 cm langer, 7,5 cm breder en de achterpassagiers hebben 6 cm meer beenruimte.
 
IS 250
Als de nieuwe IS in november bij de dealers staat is er in eerste instantie de keuze voor de IS 250. De IS 250 wordt aangedreven door een 208 pk sterke 2.5 liter V6. De motor maakt gebruik van directe brandstofinspuiting. Via een handgeschakelde of automatische zesbak wordt het vermogen overgebracht op de achterwielen. Dat resulteert in een sprint naar 100 km/h in 8,4 seconden en een topsnelheid van 220 km/h. De IS 250 is leverbaar vanaf € 37.990,-.
 
IS 220d
Een grote primeur voor Lexus is de komst van een dieselmotor. Begin 2006 staat de IS 220d bij de dealers. Deze IS wordt aangedreven door een 2.2 liter dieselmotor afkomstig van Toyota. De 177 pk sterke diesel heeft de beschikking over een indrukwekkend koppel van 400 Nm. Om te voldoen aan de geluidseisen die Lexus stelt moest er flink wat aan gedaan worden om een goede dieselmotor te ontwikkelen. Volgens de Japanners is het gelukt en hebben ze een diesel ontwikkeld die zo stil en soepel loopt, dat er een niveau bereikt is dat nog nooit eerder werd bereikt bij een dieselmotor. Over de prestaties doet Lexus nog geen uitspraken maar een sprint vanuit stilstand naar 100 km/h moet toch in 8,5 seconden mogelijk zijn. Genoeg potentieel om in het zakelijke segment de nodige klanten te gaan winnen. De IS 220d staat voor € 38.300,- in de prijslijsten en is daarmee zeer concurrerend geprijsd.
 
Moderne technieken
Wat technologie betreft is de IS helemaal bij de tijd. Dat is niet alleen te zien aan de LED-achterlichten, maar ook aan de Bluetooth carkit, het Mark Levinson surround systeem, de MP3-speler, een Optitron-instrumententpaneel en het standaard geleverde Smart Keyless Entry systeem. Op veiligheidsgebied valt de knie-airbag voor zowel bestuurder als passagier op. Een wereldprimeur is de airbag met twee luchtkamers voor de voorpassagier.

Gerelateerde artikelen

Gefacelifte Lexus IS geïnspireerd op fraaie LF-LC

Autonieuws
> Artikel lezen

World Car Award finalisten bekendgemaakt

Autonieuws
World Car Award finalisten bekendgemaakt
> Artikel lezen

In het zonnetje: Lexus IS 300h Edition en F Sport Edition

Autonieuws
In het zonnetje: Lexus IS 300h Edition en F Sport Edition
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.