Seat passeert magische grens

Seat passeert magische grens

In het eerste halfjaar van 2019 verkocht Seat meer auto's dan ooit tevoren binnen zes maanden. Met een verkooptoename van ruim 24 procent is Nederland de op één na snelst groeiende markt voor het Spaanse merk.

De snelst groeiende markt voor Seat is op dit moment Denmarken. In de eerste zes maanden van dit jaar kochten de Denen 3500 Seats, wat ten opzichte van vorig jaar een groei van 26,6 procent betekent. Tweede groeimarkt is zoals gezegd Nederland. Maar met 6300 Seats is ons land heel ver verwijderd van thuisland Spanje. Van januari tot en met juni van dit jaar gingen daar 64.200 Seats over de dealerdrempel.

Toch is Spanje niet de grootste afzetmarkt voor Seat. Met ruim 66.500 auto's is het Duitsland dat deze rol voor zichzelf opeist. Een goede derde is Mexico, met 57.300 verkochte Seats tot nu toe.

Meer dan 300.00 Seats verkocht

Wereldwijd zag Seat zijn afzet groeien met 8,4 procent. Het eerste halfjaar bracht de fabrikant niet minder dan 314.000 auto's aan de man. Daarmee ging Seat voor het eerst in zijn bestaan over de magische grens van 300.000 duizend auto's heen.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Cupra ook in de lift

Bij die ruim 300.000 Seats vallen de 12.700 Cupra's in het niet, al klinkt een relatieve verkoopstijging van ruim 73 procent dan wel weer indrukwekkend.

Seat in Nederland achter Tesla

In Nederland is de Ibiza verreweg het populairste model van Seat, op geringe afstand gevolgd door de Arona, Leon en Ateca. In ons land neemt Seat met 6073 verkochte auto's tot dusver de 17e plaats in beslag, vlak achter Tesla (6240), Nissan (6686) en Audi (6780).

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Seat passeert magische grens
Seat passeert magische grens
Seat passeert magische grens
Seat passeert magische grens
Gert Wegman
Door Gert Wegman

Speelt al zijn leven lang met auto’s en taal, en wordt daar sinds 1989 nog voor betaald ook. Werkte ooit voor de industrie, maar is in 2002 ‘overgelopen’ naar de media. Dol op turbo’s, eigenzinnige auto’s en klassiek motorgegrom, gefascineerd door de stille kracht van EV’s. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties