Autonieuws

Opel Corsa-e

Basisversie Opel Corsa-e scherp geprijsd

Enige tijd geleden maakten we bekend dat de Opel Corsa-e Launch Edition bijna 35 mille kost. De basisversie van de elektrische Corsa duikt daar flink onder. En toch is het niet alleen maar een showroomlokkertje.

Basisversie Opel Corsa-e scherp geprijsd

We horen het je denken: ja, ja, een instapversie zonder airco, met raamslingers en waarbij je al zingend zelf voor de muziek moet zorgen. Laat maar.

Nou, dat valt mee. Natuurlijk is de basisversie niet zo compleet uitgerust als de Corsa-e Intro Edition. Maar wees niet bang dat je qua luxe op een houtje moet bijten in de Corsa Edition, zoals Opel de instapper noemt.

Automatische airco standaard

De goedkoopste elektrische Corsa is standaard uitgerust met onder meer automatische klimaatregeling, cruisecontrol, keyless start en een multimediaradio met 7-inch touchscreen en Apple CarPlay.

Private lease Corsa-e Edition

Voor de actieve veiligheid zijn een botswaarschuwing met automatische noodremfunctie en een rijstrookassistent aan boord. Net als zijn luxere broertje wordt de Corsa-e Edition standaard geleverd met 11 kW 3-fase 'onboard charger', type 3-laadkabel en een onderhoudsabonnement voor zes jaar. En dat alles voor 30.999 euro. Dat scheelt maar liefst 4 mille met de Corsa-e Intro Edition! En een lagere aanschafprijs betekent ook een gunstiger leasetarief. Met een maandbedrag van 459 euro ben je voor private lease van de Corsa-e Edition 40 euro goedkoper uit dan voor de Corsa-e Intro Edition. De Peugeot 208-e en de vernieuwde Renault Zoe kunnen de borst natmaken.

Geen verschil in prestaties

Op het gebied van prestaties en actieradius hoef je trouwens geen concessies te doen. De Opel Corsa-e Edition heeft net als zijn luxebroertje 136 pk en een koppel van 260 Nm. Daarmee is de honderdsprint in een vlotte 8,1 seconden achter de rug. Volgens Opel kom je op een vol accupakket 330 kilometer ver - maar dan moet je niet bij elk stoplicht als eerste weg willen zijn. Sowieso is geduld een schone zaak. Want je kunt de Corsa-e nu al wel bestellen, maar levering van de Launch Edition start pas volgend voorjaar. De Edition laat nog langer op zich wachten: op zijn vroegst kun je hem het derde kwartaal van 2020 voor de deur hebben.

Gert Wegman
Door Gert Wegman

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Basisversie Opel Corsa-e scherp geprijsd
Basisversie Opel Corsa-e scherp geprijsd
Basisversie Opel Corsa-e scherp geprijsd
Basisversie Opel Corsa-e scherp geprijsd
Basisversie Opel Corsa-e scherp geprijsd

Zoeken

Merk- & modeldossiers