Autonieuws

Opel Corsa

Prijzen Opel Corsa bekendgemaakt

Vorige week deden we de 'educated guess' dat de basisversie van de Opel Corsa rond de 18.000 euro zou gaan kosten. We blijken er 1000 euro naast te zitten.

Prijzen Opel Corsa bekendgemaakt

Ja, we geven het toe: we hadden het mis, de nieuwe Opel Corsa staat niet vanaf 18.000 euro in de prijslijst. Balen dat we het bij het verkeerde eind hadden. Maar het goede nieuws is dat de werkelijke prijs lager wordt! Instappen in een gloednieuwe Corsa is mogelijk vanaf 16.999 euro. Da's niet eens de helft van wat de Corsa-e moet opbrengen. Maar goed, de basis-Corsa beschikt dan ook slechts over een turboloze driecilinder motor met 75 pk. Net zoals het vermogen is de de standaarduitrusting bescheiden. Airconditioning is bijvoorbeeld niet aan boord. Een waarschuwing voor frontale aanrijdingen met automatische noodremfunctie en voetgangersherkenning heeft-ie daarentegen wel. Cruisecontrol, rijstrookassistent en verkeersbordenherkenning zijn eveneens af fabriek gemonteerd.

Airco standaard vanaf Corsa Edition

Het volgende uitrustingsniveau is de Edition. Gezien de hierop wél aanwezige airco, is dit wat ons betreft de versie die je minimaal wilt hebben. En ziedaar: de prijs bedraagt 17.990 euro. Krijgen we toch nog een beetje gelijk ...

Corsa Elegance vanaf 22 mille

De Opel Corsa Elegance is leverbaar vanaf 21.199 euro. Hij biedt onder meer een zesvoudig verstelbare passagiersstoel, verchroomde sierlijsten, led-koplampen, 16-inch lichtmetalen wielen, een radio met 7-inch touchscreen en Apple Car Play. Onder de kap ligt minimaal de 100 pk sterke 1,2-liter turbomotor.

Sportmodus in Corsa GS Line

De Corsa GS Line gooit het over de sportieve boeg. Niet zo vreemd dus dat deze ook minimaal 100 pk heeft. Daarnaast verwent hij je met sportstoelen, aluminium pedalen, zwarte hemelbekleding en instrumenten met rode wijzerplaten. Aan de buitenkant maken aangepaste bumpers de sportieve aspiraties duidelijk. Tevens kun je in de GS Line een sportieve rijmodus selecteren, waarna je wordt beloond met fellere reacties op het gaspedaal en een 'vleziger' stuurgevoel. Het prijskaartje van de Corsa GS Line vermeldt bijna hetzelfde bedrag als dat van de Elegance: 21.299 euro. Keuzestress! En dan hebben we de Renault Clio, Peugeot 208, Ford Fiesta en Volkswagen Polo nog niet eens genoemd ...

Gert Wegman
Door Gert Wegman
Prijzen Opel Corsa bekendgemaakt
Prijzen Opel Corsa bekendgemaakt
Prijzen Opel Corsa bekendgemaakt
Prijzen Opel Corsa bekendgemaakt
Prijzen Opel Corsa bekendgemaakt

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers