Radicaal en straatlegaal: Radical Rapture

Radicaal en straatlegaal: Radical Rapture

De Radical Rapture is een circuitmonster dat ook de straat op mag. De radicale tweezitter wordt dit weekend voor het eerst ontketend, op het het Goodwood Festival of Speed.

Als je een vermogen van 350 pk loslaat op een gewicht van 765 kilo, gebeuren er wonderlijke dingen. Met zijn 2,3-liter turbomotor uit de Ford Focus RS (en de nieuwe Focus ST), knalt de Radical Rapture in 3 tellen naar de honderd. 5,4 tellen later blaas je al over de 200, op weg naar de topsnelheid van 265 km/h – als je het lef hebt. Want de Radical Rapture is wel even iets anders dan de sportiefste sportwagen die je tot nu toe kende. De roadster lijkt zó van Le Mans te zijn weggereden.

Maximale downforce

Nu kan dat ook wel kloppen, want Radical bouwt racewagens waarmee je toevallig ook de openbare weg op mag. Een buizenframe met lichtgewicht body en een gigantische achtervleugel die veel downforce opbouwt – meer is de Rapture eigenlijk niet. Goed, je kunt er met z'n tweeën in, maar verwacht niet dat er onderweg gezellig gekeuveld kan worden of dat je comfortabel over de weg deint. Verre van dat: de Radical Rapture is een schreeuwlelijk die je angst probeert aan te jagen. En waarschijnlijk lukt 'm dat ook.

(Bijna) net als Max Verstappen

Net als bij de Red Bull van Max Verstappen zijn de afstelling van de wielophanging en de afstemming van de vering en schokdempers aan te passen aan je eigen wensen. Wil je nog een beetje vering op de openbare weg, maar rijd je op het circuit liever met een zo hard mogelijke vering, het kan allemaal. Waarschijnlijk heb je daar geen team van hoogbegaafde ingenieurs voor paraat staan, maar wat is er leuker dan zelf de optimale afstemming van het onderstel vinden?

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Maximale prestaties

De Radical Rapture is gebouwd voor zo hoog mogelijke bochtsnelheden, met onbeperkte grip. De als middenmotor in het chassis gelegde viercilinder motor is gekoppeld aan een sequentieel schakelende zesversnellingsbak met schakelflippers achter het stuur, die via een Quaife-sperdifferentieel het vermogen op de achterwielen loslaat. En alles wordt weer beteugeld door raceremmen met in elke klauw vier remzuigers die zich in de grote geventileerde schijven vastbijten. Want ook al mag je met de Rapture de openbare weg op, je kunt pas optimaal gebruikmaken van zijn capaciteiten wanneer je het circuit op gaat. Waartoe de Rapture in staat is, kun je dit weekend bewonderen tijdens het Goodwood Festival of Speed.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Radicaal en straatlegaal: Radical Rapture
Radicaal en straatlegaal: Radical Rapture
Radicaal en straatlegaal: Radical Rapture
Radicaal en straatlegaal: Radical Rapture
Igor Stuifzand
Door Igor Stuifzand

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties