Autonieuws

Volkswagen Passat met vierwielaandrijving

Het modellengamma van de Passat en Passat Variant wordt uigebreid met een vierwielaangedreven variant. De Passat 4Motion is leverbaar als 2.0 TDI en 2.0 FSI. Bovendien komt er een 250 pk sterke 3.2 V6, standaard als 4Motion.

De nieuwe generatie van de Volkswagen Passat kan vanaf het einde van dit jaar worden geleverd als 4Motion. De vierwielaangedreven Passat en Passat Variant bieden met name in tijden van slecht weer aanzienlijk meer actieve veiligheid. Het motorvermogen wordt standaard verdeeld over alle vier de wielen. De Haldex-koppeling regelt elektronisch de optimale verdeling van het vermogen.
 
2.0 FSI en 2.0 TDI
Volkswagen levert de 4Motion-vierwielaandrijving in combinatie met twee motoren. De 2.0 FSI is goed voor 150 pk vermogen en sleurt de Passat in 8,9 seconden naar 100 km/h. De topsnelheid van de benzineversie ligt op 209 km/h. De tweede motor is een 2.0 TDI, goed voor 140 pk vermogen, een sprint vanuit stilstand naar 100 km/h in 9,9 seconden en een top van 204 km/h. De diesel verbruikt 6,8 liter op 100 km. Beide motoren zijn gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak.
 
3.2 V6 FSI
Later zal het leveringprogramma van de Passat worden uitgebreid met een 3.2 liter V6. Deze zescilinder FSI-motor is goed voor 250 pk en 330 Nm koppel. De Passat 3.2 V6 FSI is standaard uitgerust met 4Motion en een automaat met dubbele koppeling (DSG).
 
Prijzen nog niet bekend
De prijzen van de 4Motion varianten zijn nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Dit kost de Volkswagen Passat GTE (7%)

Autonieuws
Dit kost de Volkswagen Passat GTE (7%)
> Artikel lezen

Zuinige Passat 1.6 TDI BlueMotion te bestellen

Autonieuws
> Artikel lezen

Zuinige Passat 1.6 TDI BlueMotion te bestellen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.