Autonieuws

Meer over de Nissan GT-R Proto

De GT-R PROTO die Nissan op de Tokyo Motor Show onthult, is een duidelijke indicatie hoe het productiemodel eruit gaat zien. Het productiemodel dat in 2007 op de markt komt, zal weinig afwijken van het studiemodel.

Volgens Nissan is de auto het ultieme voorbeeld van rijplezier. Nissan laat weten dat rijplezier in hun ogen staat voor een auto die presteert zoals verwacht en precies doet wat de bestuurder wil. De opeenvolgende generaties van de GT-R hebben continu gestreefd om aan deze eisen te voldoen. Volgens de Japanse fabrikant heeft elke generatie van de GT-R aan die eisen voldaan en zowel op de openbare weg als op het circuit ultiem rijplezier geboden.
 
Exterieurdesign
Het ontwerp van de GT-R PROTO brengt al zijn voorgangers in herinnering – van het eerste model PGC10 (1969) tot de R34 (1999) –, maar dan in een nieuwe vorm. Van oorsprong was de GT-R een puur Japanse sportwagen. De nieuwe zal echter wereldwijd worden verkocht. Het is ook voor het eerst dat de GT-R een eigen ontwerp krijgt, en niet wordt afgeleid van een sedan.
 
Race-DNA
De enkele luchtinlaat aan de voorzijde is ontworpen om de luchtstroom te optimaliseren en om een duidelijke link te leggen tussen de GT-R, de R34 en de GT-R Concept (2001). De voorste spatborden hebben een uniek ontwerp dat voortkomt uit een uitgebreide analyse van de luchtstromen rond de banden. De opening achter de voorste spatborden optimaliseert de aërodynamica van de GT-R. De flanken van de carrosserie zijn op zo’n manier gebeeldhouwd dat ze de kracht en spanning van de auto representeren. De gehele vorm van de carrosserie combineert harde en zachte oppervlakken om zo het beeld van een gespierde atleet te creëren. De unieke vouw in de C-stijl is aërodynamisch verantwoord en geeft aan dat de GT-R veel race-DNA bezit. De achterzijde van de GT-R PROTO is sterk en geproportioneerd. De kenmerkende vier ringvormige achterlichten vormen een duidelijke visuele link met voorgaande GT-R-modellen. Vier dikke uitlaatpijpen completeren de doelbewuste look. Een look die alleen een pure GT-R kan hebben.
 
Voorbode nieuwe GT-R
De GT-R PROTO is een duidelijke indicatie van het uiteindelijke design van het productiemodel dat in 2007 wordt gelanceerd: de eerste echt nieuwe Nissan GT-R sinds acht jaar.

Gerelateerde artikelen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan IMx KURO: futuristische concept 'leest' jouw gedachten

Autonieuws
IMx KURO
> Artikel lezen

Nissan GT-R (Nismo) weet niet van ophouden

Spyshots
> Artikel lezen

Nissan Xmotion Concept: Qashqai van 2030?

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.