Autonieuws

Vier conceptcars van Daihatsu in Tokyo

Daihatsu zal op de Tokyo Motor Show een groot aantal concept cars presenteren. Vier studiemodellen zullen als wereldpremière aan het publiek getoond worden:

ESSE
De naam van dit model staat voor “essence” en daarmee voor de essentiële eigenschappen van een compacte auto: “Ecological, Simple, Smart and Easy”. Het design van de Esse is eenvoudig en tijdloos. De Esse wordt aangedreven door een nieuw ontwikkelde 660cc driecilinder motor.
 
SK-Tourer
Deze compacte reisauto heeft een dynamisch, gestroomlijnd uiterlijk en een comfortabel interieur van hoge kwaliteit. Ook de SK-Tourer wordt door een 660cc turbomotor hoge scores voor wat betreft klanttevredenheid. ren de grootste vraag te verwachten is aangedreven.
 
COSTA
Zoals de naam van de auto al aangeeft (Costa betekent ‘kust’ in het Spaans), is deze auto zeer geschikt om even weg te komen uit het alledaagse leven. De Costa is een halfopen vierzitter met een speels ontwerp. De auto wordt permanent op vier wielen aangedreven, waardoor deze op verschillende terreinen inzetbaar is. De Costa is voorzien van een 660cc turbomotor.
 
UFE-III (Ultra Fuel Economy)
De derde generatie van het hybride studiemodel UFE is voorzien van twee elektromotoren en een direct ingespoten 660cc driecilinder motor. Het model biedt plaats aan drie personen, waarbij de bestuurder voorin plaatsneemt en de twee passagiers achterin zitten. De UFE weegt slechts 440 kilogram en weet een brandstofverbruik van slechts 1,4 liter op 100 kilometer te bereiken.

Gerelateerde artikelen

Daihatsu wel degelijk toekomstgericht

Autonieuws
Daihatsu wel degelijk toekomstgericht
> Artikel lezen

Niet voor ons: Daihatsu D-R Concept

Autonieuws
Niet voor ons: Daihatsu D-R Concept
> Artikel lezen

Ontzettend enig: Daihatsu Copen Coupé en Shooting Brake

Autonieuws
> Artikel lezen

Daihatsu vindt de Copen opnieuw uit

Autonieuws
Daihatsu vindt de Copen opnieuw uit
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.