Autonieuws

Renault Zoe.

Aparte rijtest: autonome Renault Zoe Cab rijdt ons rond

Auto’s die je niet hoeft te besturen, zijn je toekomst. Terwijl jij de krant leest of een rondje videopoker speelt, bekommert de zelfrijdende auto zich om de andere weggebruikers. “Nou, ik moet het nog zien,” zeggen de critici. Dat treft: Renault laat het ons zien op de stadscampus van Paris-Saclay.

Renault Zoe Cab

Renault test op de Franse stadscampus een compleet systeem voor autonoom transport. Dat omvat een app waarmee je de autonome Renault Zoe Cab 'fluit', de techniek die de zelfrijdende auto bestuurt en een supervisiesysteem waarbij iemand van vlees en bloed de auto's op afstand in de gaten houdt. De kennis en ervaring die Renault hiermee opdoet, kan toegepast worden in toekomstige modellen zoals de Renault Ez-Go.

Meerijden in de Renault Zoe Cab

Een Renault Zoe Cab met een autonoom 'petje' komt voorrijden. We zagen hem al aankomen op de kaart in de Marcel-app. Hiermee reserveer je de zelfrijdende Zoe en kies je uit 12 haltes op de campus. We stappen in, klikken onze gordel vast en drukken op 'Go'. De Zoe Cab komt in beweging: hij geeft richting aan, draait de weg op en versnelt naar 30 km/h – de maximum snelheid op dit deel van de campus.

Bij ons prototype is de cabine niet zo minimalistisch ingericht als die van de Zoe met vleugeldeur op de hoofdfoto. Wij kijken naar een computerscherm waarop vensters volstromen met informatie van de verschillende systemen. Een zeer gedetailleerde stratenkaart van de stadscampus is prominent in beeld. Hierop beweegt het icoontje van de Zoe Cab. De cirkels en blokken rondom de auto stellen bomen en andere obstakels voor. Hij ziet en herkent ze dankzij de ingebouwde gps-sensoren, 6 lidars (3 voor, 3 achter) en 3 camera's achter de voorruit.

Verrassend normaal

Rondrijden in de autonome Zoe Cab voelt verrassend normaal. Best logisch eigenlijk, want we zitten op de achterbank. We zijn passagiers en laten ons meevoeren. Bovendien zit een medewerker van Renault op de bestuurdersstoel - dat schrijft de wetgeving voor. Maar hij grijpt alleen in als de auto een (slordigheids)fout maakt. De Renault Zoe Cab accelereert, remt en stuurt het overgrote deel van de route zelf.

Hoe rijdt dat nou? Simpel: alsof je meerijdt met een beginnend bestuurder. Dit is nog maar de tweede dag van een test die de rest van het jaar duurt en de Renault Zoe Cab 'schrikt' nogal makkelijk. Een voetganger op de stoep is reden om af te remmen. Ook maakt hij bij het afslaan soms een wel erg ruime bocht. En niemand heeft de software vertelt dat elektrische auto's afremmen op de motor als je het gaspedaal loslaat. De robotchauffeur vertraagt steevast door te remmen en dat voelt wat schokkerig.

Maar vloeiend rijden is iets wat de technici de auto in de komende maanden kunnen 'leren'. Er is geen haast bij, want Renault komt op z'n vroegst in 2022 met een autonoom model.

Bart Smakman
Door Bart Smakman

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Renault Zoe Cab
Renault Zoe Cab
Renault Zoe Cab
Renault Zoe Cab
Renault Zoe Cab
Renault Zoe Cab

Zoeken

Merk- & modeldossiers