Autonieuws

Kort geding tussen Spyker en verhuurd...

Kort geding: Spyker kan huur van loods niet betalen

'Autofabrikant Spyker heeft moeite met betalen huur', kopt Omroep Flevoland. En onze eerste vraag daarbij is: Huh, bestaat Spyker nog?

Kort geding: Spyker kan huur loods niet betalen

Natuurlijk weten we dat het merk van Victor Muller in maart 2017 de C8 Preliator Spyder Concept onthulde, maar sindsdien is het akelig stil. Spyker zou een motorendeal met Koenigsegg hebben, maar vorig jaar augustus bleek dat die op losse schroeven staat.

Niet afgebouwde auto's

En nu blijkt dus dat Spyker moeite heeft het betalen van de huur van een loods in Zeewolde, waar machines en niet afgebouwde auto's zouden zijn opgeslagen. Afgelopen vrijdag diende er een kort geding tussen de fabrikant en de verhuurder van het pand.

Betalingsonmacht

Die laatste wil het huurcontract opzeggen, omdat Spyker geregeld te laat of niet betaalt. Volgens de advocaat van Spyker is er geen "betalingsonwil, maar betalingsonmacht". De autobouwer wil toch de loods nog enige tijd huren. Het zou lastig zijn om de inboedel te verplaatsen.

Akkoord gesloten

De verhuurder heeft uiteindelijk een akkoord gesloten met Spyker. Als het bedrijf voor 3 mei 16.000 euro overmaakt, maar het nog drie maanden in de loods blijven. Daarna kan de overeenkomst per maand worden verlengd, maar op 31 oktober moet Spyker uit het pand vertrokken zijn.

Redactie
Door Redactie

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zoeken

Merk- & modeldossiers