Autonieuws

Spannende concept: Ferrari GG50

Ter ere van het 50-jarige jubileum van ontwerper Giorgetto Giugiaro heeft de topontwerper een Ferrari conceptcar ontworpen. De Ferrari GG50 is technisch gebaseerd op de 612 Scaglietti maar wijkt qua design geheel af.

Ontwerper Giorgetto Giugiaro van designstudio ItalDesign viert dit jaar zijn vijftig jarig jubileum als ontwerper. Op de Autosalon van Parijs in 2004 heeft Giugiaro samen met Ferrari-topman Luca di Montezemolo gesproken over deze conceptcar. Hij kreeg de toestemming van Ferrari, maar de auto moest het wel waardig zijn om het ´stijgerende paard´ te dragen. Voor Guigiaro moest dat geen probleem zijn. In februari 2005 begon de topontwerper met de eerste schetsen voor de conceptcar. In april ontstond het eerste schaalmodel en op de Tokyo Motor Show presenteerde hij met gepaste trots de GG50. De letters GG staan voor zijn initialen, het nummer 50 verwijst naar het 50-jarig jubileum van Guigiaro.
 
Vierpersoons coupé
De 4,81 m lange GG50 is 9 cm korter dan de Scaglietti waarop de conceptcar gebaseerd is. Ondanks het minimale verschil lijkt de GG50 veel compacter. De Coupé heeft een hatchback-achtige achterkant. Opvallend is de grote achterklep waarbij de gehele achterruit mee opent. Er is zelfs nagedacht over de praktische eigenschappen. De GG50 is een volwaardige vierpersoons sportauto waarbij veel aandacht is besteed aan een goede toegang voor de achterpassagiers. Voor meer bagageruimte zijn de banken neerklapbaar en wordt de ruimte vergroot van 270 naar 500 liter. De grotere bagageruimte is ook te danken aan een nieuw ontwikkelde brandstoftank.
 
540 pk V12
Net als de 612 Scaglietti wordt de GG50 aangedreven door een twaalfcilinder benzinemotor. De 5.7 liter V12 levert een vermogen van 540 pk. De zestraps automaat is te bedienen met flippers aan het stuurwiel. Het contact met de weg wordt gevormd door Bridgestone´s hoge snelheidsband Potenza RE050.
 
Geen productieplannen
Er zijn geen productieplannen voor de GG50. Het is slechts een visitekaartje voor de topontwerper.

Gerelateerde artikelen

Ferrari heeft een nieuwe one-off: de SP38

Autonieuws
> Artikel lezen

Ssst, er zoeft een fluisterstille Ferrari over Fiorano

Autonieuws
Ssst, er zoeft een fluisterstille Ferrari over Fiorano
> Artikel lezen

Ferrari’s 3.9 V8-biturbo beste moment van ’t moment

Autonieuws
> Artikel lezen

Je hoeft geen Ferrari te rijden om te profiteren van de nieuwe Shell V-Power

Autonieuws
Shell V-Power / Ferrari
> Artikel lezen

Iemand heeft € 60 miljoen voor een Ferrari betaald

Autonieuws
> Artikel lezen

50 jaar Dino vieren deed Ferrari zo

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.