Autonieuws

Off-road E-klasse: Kleemann E50KCC

In navolging op de Audi Allroad Quattro, Volvo XC70 en Alfa Crosswagon komt Kleemann met een SUV-achtige Mercedes E-klasse stationwagon. De Kleemann E50KCC heeft een verhoogde bodemvrijheid, 595 pk en vierwielaandrijving.

Volgens Kleemann is de E50KCC uitermate geschikt voor mensen die geen standaard SUV willen rijden. Nu mag deze omgebouwde E-klasse stationwagon ook niet als SUV door het leven gaan. De basis is namelijk een gewone stationwagon; de E500 4MATIC. De aangepaste E-klasse is geheel door Kleemann ontwikkeld en naast het aangepaste uiterlijk ook onderhuids flink verbeterd.
 
Meer bodemvrijheid
De rijhoogte van de E-klasse is met 5 cm verhoogd. Volgens de Deense tuner is het zwaartepunt echter maar een klein beetje hoger komen te liggen. Door aanpassingen aan het onderstel is er aan de rij-eigenschappen niets veranderd en rijdt de auto net als elke andere E500. De bodemvrijheid van de E50KCC is met 2 cm toegenomen en dat biedt wat meer mogelijkheden op onverhard terrein.
 
595 pk sterke V8
Motorisch werd de V8 van flink meer vermogen voorzien. De door Kleemann gekietelde achtcilinder benzinemotor heeft een inhoud van 5.0 liter en levert 595 pk bij 5.800 toeren per minuut. Het indrukwekkende koppel van 770 Nm is al bij 2.000 tpm beschikbaar. De E50KCC sprint in 4,9 seconden naar 100 km/h en behaalt een topsnelheid van 250 km/h (begrensd). Het vermogen wordt overgebracht op alle vier de wielen via een 5-traps automaat.
 
Off-road look
Het uiterlijk werd door Kleemann van een off-road look voorzien. De voor- en achterbumpers werden compleet opnieuw ontworpen, voorzien van gaas, plastic delen en aluminium bescherming aan de onderkant. De wielkasten zijn verbreed en er zijn dikkere skirts gemonteerd. Aan de achterkant vallen de twee dikke uitlaatpijpen op.
 
Op bestelling leverbaar
Kleemann kan praktisch elke E-klasse stationwagon ombouwen tot E50KCC. De auto is alleen op bestelling leverbaar.

Gerelateerde artikelen

Veel bodemvrijheid voor Mercedes E-Klasse All-Terrain

Autonieuws
Veel bodemvrijheid voor Mercedes E-Klasse All-Terrain
> Artikel lezen

Mercedes E-klasse All Terrain richt vizier op A6 Allroad

Spyshots
Mercedes-Benz E-klasse All Terrain
> Artikel lezen

Prettig gestoorde Mercedes-techneut creëert E-klasse All-Terrain 4x4²

Autonieuws
> Artikel lezen

Orderboek nieuwe Mercedes E-klasse Estate geopend

Autonieuws
Mercedes-Benz E-klass Estate
> Artikel lezen

SUV-aspiraties voor Mercedes-Benz E-Klasse All-Terrain

Autonieuws
Mercedes-Benz E-Klasse All-Terrain
> Artikel lezen

Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate

Autonieuws
Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.