Geen zin om te werken? Hier is de Fiat Centoventi-configurator!

Geen zin om te werken? Hier is de Fiat Centoventi-configurator!

Configurators zijn een heerlijke verspilling van tijd. Want de vraag blijft natuurlijk altijd: hoe zou jij die peperdure Aston Martin die je toch niet kunt betalen samenstellen als je de Staatsloterij wint? Fiat gaat echter nog een stapje verder en komt met een configurator voor de Centoventi. Een model dat niet eens op de markt komt.

Fiat presenteerde de Centoventi op de afgelopen autoshow van Genève. De verrassende concept car doet in de verste verte een beetje denken aan de Ritmo en de originele Panda. Onder de carrosserie schuilt een niet nader genoemde elektrische aandrijflijn, want de nadruk ligt bij de Centoventi vooral op zijn modulaire opzet.

Bouwstenen

Zo heeft Fiat een bouwstenenprincipe bedacht voor onder meer de batterij. Standaard zou de kleine Centoventi maximaal 100 kilometer ver komen. Wie echter een grotere actieradius wenst, kan er extra batterijen bij kopen, waarmee het bereik in stapjes van 100 kilometer naar 500 kilometer kan worden gebracht.

Personalisatie

Volgens Fiat is de Centoventi tevens maximaal te personaliseren. De hatchback is er in slechts één kleur (grijs), maar met wraps is het uiterlijk wat op te vrolijken. Daarbij zijn er verschillende daken, bumpers en lichtmetalen wielen 'leverbaar'. We schrijven dat laatste tussen aanhalingstekens, want de Centoventi gaat niet in productie. Hij blikt slechts vooruit op een toekomstige compacte Fiat.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Klik hier om naar de Fiat Centoventi-configurator te gaan.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties