Autonieuws

Fisker

Fisker richt vizier op Tesla Model Y met nieuwe SUV

Henrik Fisker laat zich kennelijk niet zo snel uit het veld slaan. De Deense ontwerper van de Aston Martin DB9, BMW X8 en Fisker Karma komt in 2021 met een volledig elektrische SUV.

Fisker richt vizier op Tesla Model Y met nieuwe SUV

Even voor de context: Fisker was tussen 1989 en 2005 ontwerper bij BMW, Ford en Aston Martin. Daarna zette hij Fisker Coachbuild op, dat al na twee jaar en vijftien exemplaren van de Fisker Tramonta (Mercedes-Benz SL 55 AMG) en Latigo CS (BMW 645Ci) ophield met bestaan. Tussen 2007 en 2013 stond Fisker aan het hoofd van Fisker Automotive. Het bedrijf bouwde de in Nederland populaire plug-in hybride Karma, maar ging uiteindelijk failliet. Nu is er dan Fisker Inc.

Actieradius van 480 kilometer

De onderneming heeft al een elektrische luxesedan aangekondigd (de Emotion) en onthult nu een SUV. Althans, een schimmige plaat van een SUV. De vierwielaangedreven machine moet halverwege 2021 op de markt komen en krijgt een 80 kWh-batterij, waarmee hij ongeveer 480 kilometer ver zou moeten kunnen komen. Volgens Fisker krijgt de SUV een vanafprijs van minder dan 40.000 dollar. Het bedrijf mikt dus duidelijk op de recent onthulde Tesla Model Y.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers