Jaguar I-Pace kan snelladen met 105 kW na update

Jaguar I-Pace kan snelladen met 105 kW na update

Iedereen heeft altijd haast, dus een software-update die ervoor zorgt dat de Jaguar I-Pace hogere laadsnelheden aan kan is goed nieuws. De update in kwestie is nog niet ‘live’, maar Fastned test er al wel mee en brengt het heugelijke nieuws naar buiten: 105 kW is de nieuwe - maximale - laadsnelheid.

Fastned heeft supersnelladers die tot 175 kW gaan, maar nu pikt de volledig elektrische Jaguar niet meer dan grofweg 80 kW. De software-update gaat daar dus verandering in brengen.

Sneller laden tot 50 procent

Wat betekent dat in de praktijk? Uit de metingen van Fastned blijkt dat het opladen van het accupakket van 10 tot 50 procent sneller gaat dan ooit tevoren. Maar zodra de accu halfvol zit, wordt de laadsnelheid teruggeschroefd naar de vertrouwde snelheid. Dus bij 50 procent laadt de I-Pace nog met 80 kW en dan zakt de snelheid geleidelijk tot 50 kW bij 80 procent.

50 kW blijft 50 kW

Na de software-update behaalt de I-Pace ongetwijfeld 105 kW bij alle supersnelle snelladers. Dus ook die van Ionity die de laatste tijd overal opduiken in Europa. Bij een gewone snellader van 50 kW ga je er niet op vooruit, want daar laadt de I-Pace al op met 50 kW.

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Jaguar I-Pace kan snelladen met 105 kW na update
Bart Smakman
Door Bart Smakman

Test graag elektrische auto's omdat ze zo soepel rijden en er veel valt te ontdekken. Wat is bijvoorbeeld de actieradius in de praktijk en hoe verloopt het snelladen? Vindt dat elke auto stoelverwarming moet hebben, want er bestaat geen groter genot. Lees meer »

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties