Autonieuws

Toyota Fine-X Conceptcar in Tokyo

Toyota presenteert in Tokyo de conceptcar Fine-X. De auto is milieuvriendelijk dankzij het brandstofcelsysteem, en zeer wendbaar dankzij de ver draaiende wielen en de onafhankelijke vierwielaandrijving.

De conceptcar Fine-X is qua buitenafmetingen vergelijkbaar met een compact model, maar het interieur is zeer ruim. Volgens Toyota straalt het interieur ‘gastvrijheid’ uit. Dat moet duidelijk worden door de speciale verlichting in het interieur en de naar binnen en buiten schuivende ‘Welcome Seats’ die zorgen voor een gemakkelijke instap. Bovendien is de Fine-X uitgerust met vleugeldeuren.
 
Alle vier de wielen kunnen sturen
Parkeren is met de Fine-X een spreekwoordelijk ‘koud kunstje’. De auto kan de wielen zover draaien dat de Fine-X om zijn as kan draaien. De vier wielen zijn onafhankelijk aangedreven maar ook onafhankelijk te besturen. In elk wiel zijn vier elektromotoren aangebracht die zorgen voor aandrijving en stuuruitslag.
 
Hybride met brandstofcel
Om milieuredenen de Fine-X uitgerust met een hybridesysteem mét brandstofcel. Verder streeft Toyota naar een koolstofneutraal systeem voor onderdelen aan de buitenzijde en in het interieur van de auto door gebruik te maken van plantaardige materialen die tijdens het groeien CO2 absorberen. Bovendien leveren deze componenten aan het eind van hun levensduur - bij thermische recycling - geen CO2-uitstoot in het milieu.

Gerelateerde artikelen

Toyota ook niet langer de grootste qua marktwaarde

Autonieuws
Toyota ook niet langer de grootste qua marktwaarde
> Artikel lezen

Eerste blik op nieuwe Toyota Auris Touring Sports

Spyshots
> Artikel lezen

Toyota verrast en verbaast met nieuwe RAV4

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor vernieuwde Toyota Aygo

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.