Autonieuws

Gezinsauto van het Jaar: Mazda5

De nieuwe Mazda5 is gekozen tot ´Gezinsauto van het Jaar 2006´. Mazda´s nieuwe midi-MPV werd met 50% van de stemmen overtuigend winnaar. De titel is een publieksprijs.

Aan de uiteindelijke selectie deden dit jaar twaalf zeer verschillende, potentiële gezinsauto´s mee. Acht juryleden hebben de kandidaten eind mei uitvoerig aan de tand gevoeld en vervolgens hun favoriete top 6 genoteerd, die uiteindelijk leidde tot een drietal nominaties; de Mazda5, Skoda Octavia Combi en Fiat Multipla.
 
Beoordeling
Eisen waaraan elke kandidaat voor de Gezinsauto van het Jaar moest voldoen waren een catalogusprijs van het basismodel van maximaal € 25.000, introductie op de Nederlandse markt na de zomer 2004, en beschikken over een vijfde deur. De juryleden letten vooral op veiligheid, interieurruimte, toegankelijkheid in het interieur zowel voor kinderzitjes als voor kinderwagens en andere bagage, prijs-kwaliteitverhouding, standaarduitrusting, rijeigenschappen en comfort. De resultaten van de ANWB Autotest wogen mee in de keuze van de vakjury.
De Mazda5 werd vooral gekozen vanwege twee unieke aspecten aan deze nieuwe midi-MPV, die hem onderscheiden van soortgelijke modellen in zijn klasse: het flexibele Karakuri-interieur en de twee schuifdeuren achter.
 
Publiek beslist
De winnaar werd uiteindelijk bepaald door de lezers van ANWB Kampioen, Ouders van Nu, Groter Groeien en Kinderen, alsmede de bezoekers van hun internetsites. Ook bezoekers van de Jonge Gezinnen Beurs, die van 6 tot en met 9 oktober werd gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht, kozen uit de drie genomineerden één winnaar. Daarmee is de titel ‘Gezinsauto van het Jaar’ een echte publieksprijs. Totaal werden er 15.000 stemmen uitgebracht, waarvan 50% voor de Mazda5, 34% voor de nummer twee en 16% voor de derde genomineerde.
 

Gerelateerde artikelen

Mazda5 nu ook als sportief uitgedoste GT-M

Autonieuws
Mazda5 nu ook als sportief uitgedoste GT-M
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.