Autonieuws

Luxe zespersoons Nissan Amenio

Nissan presenteert in Tokyo de Amenio conceptcar. Deze conceptcar toont Nissan´s visie op de toekomstige MPV´s. De Amenio biedt zijn passagiers uitermate veel comfort en moderne technologie.

Nissan heeft met de ontwikkeling van de Amenio gewerkt volgens het ´Modern Living´ concept. Dat komt er kort gezegd op neer dat je veel comfort kunt combineren met modern design, prima rijeigenschappen en luxe materialen. Wanneer je de deuren van de Amenio opent begrijp je meteen wat Nissan hiermee bedoeld. De elektrische schuifdeuren bieden toegang tot de achterste vier stoelen van de Amenio. Door het ontbreken van een B-stijl is de instap uitzonderlijk ruim. De stoelen doen denken aan luxe stoelen uit de huiskamer of uit een privé vliegtuig. Alles is er dan ook op gericht dat de vier passagiers zo comfortabel mogelijk kunnen reizen.
 
18 inch breedbeeldscherm
Voorin de Amenio is het een heel ander verhaal. Daar heeft Nissan zich gericht op de bestuurder en het autorijden. De stoel van bestuurder en bijrijder zijn anders van vorm. Functionaliteit speelt voorin een grote rol. In het instrumentenpaneel heeft Nissan een enorm 18 inch breedbeeld scherm gemonteerd. Dit scherm geeft informatie over onder andere de route, het verkeer en interessante zaken (hotels, restaurants etc.) in de omgeving. Verder is het scherm geschikt om het beeld van de camera´s van de Amenio weer te geven. Nissan´s Around View Monitor kan in 360 graden rondom de auto kijken en geeft het beeld weer op het enorme scherm. Dit vergemakkelijkt inparkeren en achteruitrijden.

Gerelateerde artikelen

Nissan IMx KURO: futuristische concept 'leest' jouw gedachten

Autonieuws
IMx KURO
> Artikel lezen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan GT-R (Nismo) weet niet van ophouden

Spyshots
> Artikel lezen

Nissan Xmotion Concept: Qashqai van 2030?

Autonieuws
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.