Autonieuws

Compacte 2+2 Coupé: Nissan Foria concept

Nissan presenteert in Tokyo een compacte sportcoupé conceptcar. De Nissan Foria is een coupe die gericht is op de veeleisende bestuurder die zowel rijplezier, elegantie als kwaliteit hoog in het vaandeel heeft staan.

De Foria is een 2+2 zits coupé waarbij de achterportieren verborgen lijken. De suicide deuren openen in tegenovergestelde richting. Door het ontbreken van een B-stijl is de instap achterin prima. De korte overhang vóór en achter, de lange motorkap en de 18 inch lichtmetalen wielen geven de Foria een sportieve uitstraling mee. Om de sportiviteit extra te onderstrepen wordt de Foria aangedreven op de achterwielen en kan geschakelt worden met peddels achter het stuurwiel.
 
Opvallend exterieurontwerp
Het exterieurontwerp van de Foria is zonder enige twijfel bijzonder te noemen. Opvallende designelementen zijn de vorm van de koplampen en grille, de luchtinlaat achter de voorwielen en de ver doorlopende achterlichten. De Foria straalt sportiviteit uit maar tegelijk is het design ook elegant. Het is een chique sportauto.
 
Zachte materialen
Die trend wordt in het interieur ook doorgevoerd. Nissan heeft heel veel aandacht besteed aan de gebruikte materialen. Daarbij is gewerkt met de filosofie dat alles wat je aanraakt moet zacht aanvoelen. Het gebruikte leer op het stuur, de versnellingspook en de deurgrepen is dan ook van hoogwaardige kwaliteit. Het gebruikte aluminium onderstreept het sportieve karakter van de Foria.
 
Productieplannen onbekend
Wat Nissan voor plannen heeft met de Foria is niet bekend. De auto zou in licht gewijzigde vorm zo in productie kunnen maar of dat ook Nissan´s bedoeling is, is niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Nissan IMx KURO: futuristische concept 'leest' jouw gedachten

Autonieuws
IMx KURO
> Artikel lezen

Nissan GT-R (Nismo) weet niet van ophouden

Spyshots
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Nissan Xmotion Concept: Qashqai van 2030?

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.