Autonieuws

Voorbode nieuwe Nissan Skyline GT-R

Nissan pakt op de Tokyo Motor Show uit met een conceptcar die een voorbode is van de compleet nieuwe Skyline GT-R. De conceptcar GT-R is een duidelijke voorbode van de Skyline die in 2007 op de markt komt.

In 2001 presenteerde Nissan voor de eerste keer een conceptcar die de Skyline moest uitbeelden. In 2003 stond Nissan in Tokyo wederom met een conceptcar. Op de 2005-editie van de Tokyo Motor Show staat Nissan met een conceptcar die voor 90% laat zien hoe de nieuwe Skyline eruit komt te zien.
 
Ultiem rijplezier
Bij de ontwikkeling van de nieuwe Skyline heeft Nissan heel veel aandacht besteed aan sportief rijplezier. De auto moet volgens Nissan doen wat de bestuurder wil en onder alle omstandigheden zo reageren als de bestuurder dat voor ogen heeft. Of er mee op het circuit wordt gereden of op de openbare weg, de Skyline moet zich gedragen als een pure sportauto. Dat is dan ook het sterke punt van de afgelopen generaties van de Skyline. De auto heeft wereldwijd een geweldige reputatie opgebouwd als het gaat om rijplezier.
 
Krachtige vormgeving
Volgens de Japanse autofabrikant doet het design van de GT-R Proto denken aan de voorganger van de nieuwe Skyline. Het eerste model kwam in 1969 op de markt en het laatste model werd in 1999 gepresenteerd. De nieuwe Skyline geeft je direct het gevoel van snelheid en sportiviteit. Er is veel aandacht besteed aan de aërodynamica van de auto en dat is terug te zien in de spoilers, luchtinlaten en krachtige vormgeving. De achterlichten - die kenmerkend zijn voor de auto - bestaan weer uit vier ronde exemplaren. De flinke uitlaatpijpen geven de achterkant een sportieve uistraling zoals je die mag verwachten.
 
Later meer informatie
Deze eerste schetsen geven een beeld van de nieuwe GT-R. Nissan presenteert de conceptcar volgende week op de Tokyo Motor Show. Er zullen dan ongetwijfeld meer gegevens en foto´s beschikbaar komen. Wij houden u op de hoogte.

Gerelateerde artikelen

Nissan Xmotion Concept: Qashqai van 2030?

Autonieuws
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Nissan GT-R (Nismo) weet niet van ophouden

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan IMx KURO: futuristische concept 'leest' jouw gedachten

Autonieuws
IMx KURO
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.