​Er is weer een bizarre schuurvondst gedaan!

Je zou denken dat er nergens nog legendarische klassieke auto's in magazijnen, garages of schuren te vinden zijn. De schuurvondst of 'barn find' is immers hot topic. Het afgelopen decennium werden er voor tientallen miljoenen vergeten klassiekers van onder het stof gehaald. Maar er zijn er zijn blijkbaar nog steeds 'vergeten' locaties waar de afgelopen halve eeuw niemand z'n neus binnen stak.

In Frankrijk werd zopas een collectie met niet minder dan 81 klassieke auto's, onderdelen en motoren geveild. Ze stonden allemaal te verkommeren in een schuur. Het waren niet alleen oude Franse auto's, ook al prijkt op een groot deel het logo van Citroën of Peugeot. Er was ook een Hotchkiss uit 1947, een Jaguar E-Type, een Lancia Flaminia, een Alfa Romeo 90, eeen Porsche 356 Pre-A en een Lamborghini Miura P400.

Telkens één onderdeel ontbreekt

Je kan de auto's niet omschrijven als 'in goede staat'. Allen hebben ze nood aan een grondige restauratie. Bovendien mankeert elke auto een cruciaal onderdeel. Zo verhinderde de eigenaar, een man die Henry Ruggieri heette, dat ze gestolen werden. Veel heeft hij er evenwel niet aan gehad - hij overleed inmiddels.

Stoffig en oud, maar nog niet afgedaan

Z'n erfgenamen hebben dan weer niet te klagen. Ondanks de bedenkelijke staat leverden enkele van de meer exotische exemplaren een hoop geld op. De E-Type uit 1961 leverde 99.000 euro op. De Porsche uit 1953 werd voor 48.000 euro verkocht en de Lamborghini spande de kroon met een opbrengst van 560.000 euro. Katjing!

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties