​Je raadt nooit voor hoeveel geld de allereerste Toyota Supra is verkocht

​Je raadt nooit voor hoeveel geld de allereerste Toyota Supra is verkocht

Het leek Toyota wel een puik idee om het allereerste exemplaar van de nieuwe Supra te verkopen aan de hoogte bieder. Zo gezegd, zo gedaan, en wel op de jaarlijkse Barrett-Jackson veiling in Scottsdale in de Amerikaanse staat Arizona. En wat een lumineus idee was het!

De nieuwe Toyota Supra waarom het ging was er eentje in GR-uitmonstering, gebaseerd op de toch al speciale Launch Edition, een introductie-uitvoering waarvan er slechts 1.500 zullen worden gemaakt. Als aanvulling hierop is de carrosserie van de betreffende GR Supra gespoten in het exclusieve Phantom Matte. Rode ornamenten, waaronder het lederen meubilair, een dashboard afgewerkt met carbon en een handtekening van CEO Akido Toyota himself op de motorcover maken het bijzonder plaatje compleet. Plus het feit dat de opbrengt gedeeld zou worden door twee goede doelen die het beste voorhebben met oorlogsveteranen.

Bizar bedrag

Zoals valt te begrijpen werd de aangeboden Toyota GR Supra – met chassisnummer #20201, wat staat voor het jaar 2020 en het 1ste exemplaar – met veel bombarie aangekondigd. En dat kreeg enkele mensen in de zaal zeer enthousiast om de hand op te steken. Zo enthousiast zelfs dat er al vlot een bod van anderhalf miljoen dollar op het veilingbord stond. En daarmee was het nog niet gedaan. Uiteindelijk viel de hamer bij – hou je vast – 2,1 miljoen dollar. Ter vergelijk: in Nederland bedraagt de vanafprijs van de nieuwe Supra 82 mille. Bizar!

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties