Autonieuws

De nieuwe Volkswagen Polo GTI

Geheel in lijn met zijn grote broer - de Golf GTI - presenteert Volkswagen de nieuwe Polo GTI. Met name het front doet denken aan zijn grote broer. Onder de kap ligt een 150 pk sterke 1.8 liter turbomotor.

De Polo GTI wordt gepresenteerd op de Tokyo Motor Show 2005. De keuze voor deze show lijkt vreemd, maar is voor Volkswagen erg logisch. Volkswagen is al vijf jaar op rij de best verkochte importauto in Japan. Bovendien is de Golf GTI Cup zeer succesvol in dit land.
 
150 pk turbomotor
Ten opzichte van zijn voorganger is de Polo GTI een stuk sterker. Het vorige model werd aangedreven door een 125 pk sterke turbomotor. Voor de nieuwe Polo GTI heeft Volkswagen er 25 pk bij gedaan. De 1.8 liter turbomotor levert een vermogen van 150 pk en een maximum koppel van 229 Nm. Daarmee is de kleine GTI in staat om in 8,2 seconden naar 100 km/h te sprinten. De topsnelheid ligt op 216 km/h. Een tussensprintje van 80 naar 120 km/h is binnen 7,5 seconden een feit.
 
GTI-stijl
Volkswagen heeft de lijn van de Golf GTI doorgevoerd op de Polo GTI. De kenmerkende V-grille is gespoten in een zwarte kleur en voorzien van een rood randje. Het honingraatgaas in de grille draagt het typeplaatje ´GTI´. De koplampen zijn uitgevoerd in een zwarte kleur. Ook de 16 inch lichtmetalen velgen doen denken aan de Golf GTI. De achterkant is veel subtieler vorm gegeven. Een achterspoilertje en dubbele uitlaatpijp verraden dat het hier om een snelle Polo gaat.
 
Interieur
Ook in het interieur zien we verwijzingen naar de Golf GTI. Met name de sportstoelen met typische ´Interlagos´ bekleding zijn een blikvanger. Verschillende delen van het dashboard zijn aangekleed met aluminium en datzelfde geldt voor de versnellingspook en de pedalen. Het stuur en de hoes van de pook zijn bekleed met zwart leer waarvan het stiksel en rode kleur heeft.
 
Onderstel
Behalve de krachtige motor is ook het onderstel aangepast. Het 15 mm verlaagde onderstel staat garant voor een sportieve wegligging. ESP is standaard gemonteerd op de Polo GTI.

Gerelateerde artikelen

Hier is 'ie dan, de 290 pk sterke Golf GTI TCR

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen presenteert Polo GTI voor de rallysport

Autonieuws
> Artikel lezen

Opnieuw meer pk's voor Volkswagen Golf GTI

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen presenteert Polo GTI voor de rallysport

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit gaat de nieuwe Volkswagen Polo GTI kosten

Autonieuws
Dit gaat de nieuwe Volkswagen Polo GTI kosten
> Artikel lezen

Stagiairs stoppen Volkswagen Golf 411 pk toe

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.